Müteahhitler İçin Gerekli Adımlar Atılacak

Müteahhitler İçin Gerekli Adımlar Atılacak

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Mersin ekonomisinin önemli bir potansiyelini oluşturan müteahhitlerin yaşadığı sıkıntıların çözümünde bir an önce gerekli adımların atılacağını söy

MERSİN-Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'ni (MERYAP) ziyaret etti. Burada Başkan Nesim Ekinci ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Mustafa Sever'e, AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ve partililer de eşlik etti.

Müteahhitlerin Önü Açılmalı

MERYAP olarak, bölgenin MR'ını çektiklerini ve projelerini buna göre şekillendirdiklerini anlatan Ekinci, Mersinli müteahhitlerin kentin geleceğini planlayan projelere uygun, kaliteli ve insan hayatını birinci derecede tutan çalışmalara imza attıklarını ancak gerek idare, gerekse yerel yönetimler bazında bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını vurguladı. Bunların başında arsa sıkıntısının geldiğini dile getiren Ekinci, ayrıca Akdeniz Oyunları, Çukurova Havalimanı, lojistik köy, yeni nesil serbest bölgeler gibi önemli yatırımların gündemde olduğu bir dönemde müteahhitlerin önünün açılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Ekinci, "Ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım yapma imkanı bulabileceğimiz pek çok proje için şu an altyapı çalışmaları sürüyor. Bölgemizin kara, deniz, demir ve hava yolunun buluştuğu, lojistik merkezle öne çıkan, tarımı, turizmiyle göz dolduran bir bölge olması için hızla ve emin adımlarla ilerliyor olmamız, Mersin'in cazibe merkezine dönüşme serüvenine tanıklık etmemiz son derece heyecan vericidir. Biz Mersinli müteahhitler olarak bu yol haritasının şekillenmesinde üstümüze düşen her türlü görevi layıkıyla yapacağımızı bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılımıyla Mersin'de düzenledikleri Kentsel Dönüşüm toplantısını anımsatan Başkan Ekinci, Mersin'de kentsel dönüşüm çalışması hayata geçirilirken, kent merkezi ve sahil şeridi ve Pozcu'ya öncelik verilmesi gerektiğini yineledi. Yerel yönetimlerin 'kentin planlarını' hazırlamada çok geç kaldığını vurgulayan Ekinci, hal böyleyken arsa sıkıntısı başta olmak üzere birçok sorunun raflarda çözüme kavuşturulmayı beklediğini anlattı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.