Nakşibendî şeyhinden Müslümanlara "birleşin" çağrısı

Nakşibendî şeyhinden Müslümanlara "birleşin" çağrısı

Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'nin torunu ve kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik, Mısır'da dış destekli askeri cuntanın kendi halkına yaptığı katliamı tel'in ederek, Müslümanlara yekvücut olma çağrısında bulundu.

BİTLİS- Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesinde yaşamış merhum Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'nin torunu ve kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik, Mısır'da dış destekli askeri cuntanın kendi halkına yaptığı katliamı tel'in ederek, Müslümanlara yekvücut olma çağrısında bulundu.

Mısır tarihinde ilk kez halkın iradesiyle iş başına gelen bir yönetimin, dış güçlerin desteğiyle yapılan darbeyle devrildiğini ifade eden Çevik, şiddetten uzak barışçıl yollarla hakkını savunan Mısır halkına karşı yapılan katliamların insanlık dışı bir zulüm olduğunu ifade ederek bu katliam ve zulme karşı Müslümanların yekvücut olması gerektiğini belirtti.

Katliamın arkasında Amerika ve İsrail var
Çevik, şöyle konuştu, "Müslümanların bu süreci iyi değerlendirmesi gerekir. İslam âlemi üzerinde oynanan oyunların farkına varmalı ve bunun muhasebesini çok iyi yapmalıdır. Müslümanlar bilmelidir ki, Mısır'da yapılan askeri darbe ve katliamların arkasında Amerika, Siyonist İsrail ve emperyalist Batı ülkeleri yer almaktadır. Mısır halkı, 5 bin yılık tarihinde ilk kez kendi iradesiyle bir yönetim seçerek iş başına getirmişti.
Fakat buna hazmedemeyen dış güçler yine demokrasi adı altında Mısır halkının iradesine darbe yaparak halkın seçtiği yönetimi devirdiler. Şiddetten uzak bir şekilde meşru hakkını isteyerek sokağa çıkan Mısır halkına demokrasi adına darbe yapanlar kendi halkını katletmeye başladılar. Yapılan bu zulüm insanlık dışı bir faciadır."

Müslümanları dinlerinden uzaklaştırmayı hedefliyorlar
Bu emperyalist devletlerin Müslümanları sömürerek dinlerinden ve inançlarından uzaklaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Çevik, " Dış güçler İslam ülkelerindeki, tüm devletlerin halkıyla düşman, sömürgeli, fakir bırakarak onların yer altı ve yerüstü kaynaklarına hâkim olarak onları dinlerinde ve inançlarında uzaklaştırmayı hedeflemektedirler. Bu Siyonizm, tüm İslam ülkelerini bugün Suriye'nin içerisinde bulunduğu kaos ortamı gibi bir ortamın oluşmasını istiyor.

Onların Demokrasi anlayışı katliamdır
Mısırda yapılan darbeye ve katliama sessiz kalan sözde demokrasi havarilerinin savunduğu demokrasileri ve insan hakları insanları katletmekten başka bir şey değildir. Sözde birleşmiş milletleri vardı, Avrupa insan hakları vardı, demokrasileri vardı, mısırda dikta rejimin yaptığı katliamlara sessiz kalarak Avrupa'nın bu yapıları tamamen çökmüştür." ifadesini kullandı.

Müslümanların dostu ve yardımcısı ancak Allah'tır
İslam âlemine seslenen Çevik şöyle devam etti: " Ey Müslümanlar! Uyanın artık, mısırdaki katliamlar ve olaylar gösterdi ki, Amerika'dan, Siyonist İsrail'den ve emperyalist Avrupa ülkelerinden destek alma fikri aklınızdan çıkart. Küfür hiçbir zaman sana fayda vermez. Sen onların inançlarını dinlerini benimsenmediğin sürece sana dost olmazlar. Müslümanların yardımcısı ve dostu ancak Allah'tır.

Müslümanların zulme uğraması aralarındaki ihtilaftandır
Ey Müslümanlar! Birleşerek kardeş olun, güçlerinizi bölerek dağılmayın, bölünüp parçalanmayın, hep birlikte Allah ve Resulüne yönelin. Ey Müslümanlar! Aralarınızdaki mezhep ve meşrep farkına takılarak birbirinize düşmanlık yapmayın, unutmayın ki, Müslümanlar tarihin hiçbir zamanında bu kadar birbirinden uzaklaşarak zulme uğramamışlardı. Müslümanlar arasına bu kadar nifak tohumları ekilmemişti. İslam âleminin bu zulme uğramasının sebebi aralarında ihtilaftandır.

Aralarınızdaki ihtilafı bırakarak küfre karşı güçlerinizi birleştirin
Ey Müslümanlar! Bugün yeryüzünde cereyan eden olaylar, katliamlar, gözyaşları, acılar, yakıp yıkmalar sadece İslam ülkelerinde olmaktadır. Artık küfür mallarıyla, güçleriyle birleşerek İslam'a savaş açmıştır. Müslüman'ı Müslüman kardeşine karşı düşman etmiştir. Uyanın artık küfre karşı birleşin ve saflarınızı belirtin. Safınızı Allah ve Resulünün safı olarak belirleyin. Aralarınızdaki ihtilafları bir kanara bırakın. Güçlerinizi küfre karşı birleştirin. Unutmayın ki, ancak müminler birbirin dostudur."

Türkiye halkının Mısır'a tam destek verdiğine dikkat çeken Çevik, son olarak " Türkiye'de Müslümanlar Mısır halkına tam desteklerini verdiler. Gerek hükümet bazında yetkili ağızlardan yapılan açıklamalar, gerek sivil toplum kuruluşlarının açıklamaları ve destekleri Türkiye de yaşayan Müslümanların Mısır'daki kardeşlerinin yanında olduklarını bir kez daha dünyaya gösterdi." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.