Nakura Bölgesinde 1 İsrail Askeri Öldürüldü

Nakura Bölgesinde 1 İsrail Askeri Öldürüldü

Lübnan sınırında görev yapan İsrail askerinin, Lübnan Silahlı Kuvvetleri'nde görevli bir keskin nişancının açtığı ateş sonucu öldüğü bildirildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail-Lübnan sınırındaki Rosh Hanikra bölgesinde görevli bir İsrail askerinin, sınırın diğer tarafından açılan ateş sonucu vurulduğu belirtildi.

Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan askerin burada hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Lübnan-İsrail sınırındaki Rasu'n-Nakura bölgesinde iki ülke askerleri arasında çıkan çatışmada 1 İsrail askeri hayatını kaybetmişti. Kaybolan 1 Lübnan askerinin ise İsrail askerleri tarafından alıkonulmuş olabileceği ileri sürülmüştü.

Lübnan - 'İsrail' sınırında Siyonist bir askerin keskin nişancı kurşunu ile öldürüldüğü haber "timesofisrael" sitesinden, önce son dakika olarak verildi fakat daha sonra kaldırıldı.

Lübnan "al-ahednews" sitesinde yayınlanan son dakika haberinde Lübnan ordusunun sınır ihlali yapan düşman askerine ateş ettiği ve Siyonist askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan "Ynet" sitesinde yayınlanan son dakika haberinde Gazze'den 'İsrail'e füze fırlatıldığı ve Aşkelon kentinde sirenlerin çalmaya başladığı ifade ediliyor.

"Jpost" sitesindeki haberde ise 'İsrail' ordusunun 'İsrail' topraklarına düşen herhangi bir füze tespit edemediği belirtildi.

Akşam 20:30 civarında Lübnan sınırında yaşanan olay üzerine yaşananlar ile ilgili dakika dakika bilgiler:

22:30 Lübnan ordusu, Siyonist askerlerin sınır ihlali yaptığı Nakura bölgesine havadan alev topu saldırısı düzenliyor.

22:36 Ynet: Siyonist rejim savaş uçakları Lübnan sınırında "gözlem yapmak üzere" havalandı.

22:41 Lübnan ordusu, Siyonist rejim ordusu ile giriştiği çatışmalar esnasında bir Lübnan askeri ile irtibatın kesildiğini açıkladı. (Bu haber daha sonra başka bir askeri yetkili tarafından tekzip edildi)

22:47 Jpost: 'İsrail' ordusu, Lübnan tarafından gelen saldırının münferit bir hamle olması üzerinde duruyor.

22:48 Jpost: 'İsrail' ordusunun ilk belirlemelerine göre sınırdaki olay, bir Lübnan askerinin sorumsuzluğuna dayanıyor.

22:50 JerusalemPost'un haberinde, Lübnan'dan gelen saldırıda ölen bir 'İsrail' askerinden bahsedilmiyor.

22:52 Jpost: 'İsrail' ordusu kuzey birlikleri savaş hazırlıklarını tamamladı.

22:56 Timesofisrael: 'İsrail' ordusu Lübnan ordusu ile girilen çatışmada herhangi ölü ya da yaralı haberi açıklamadı.

23:02 Lübnan Ulusal Haber Ajansı: Lübnan ordusu ve İsrail ordusu alarm durumuna geçti.

23:07 MTV televizyonuna konuşan Lübnanlı askeri yetkililer: Lübnan ordusu ile 'İsrail' ordusu arasında çatışma yok. Durum kontrol altında.

23:27 Siyonist rejim ordusu blog sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, sınırdaki saldırının sivil bir araca yönelik gerçekleştiğini belirtti.

Son olarak Haaretz gazetesinin aktardığı bilgiye göre Siyonist askerin öldüğü doğrulandı fakat Siyonist rejim ordusu "karşı saldırı hakkını saklı tutacağını" açıkladı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.