NATO: Türkiye güvenlik endişelerini çözme hakkına sahiptir

NATO: Türkiye güvenlik endişelerini çözme hakkına sahiptir

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Afrin operasyonuna ilişkin, "Hiçbir NATO üyesi Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı. Türkiye, bu güvenlik endişelerini çözme hakkına sahiptir." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’deki NATO karargâhında düzenlediği basın toplantısında, Afrin operasyonuna ilişkin Türkiye'nin NATO'yu geçtiğimiz hafta bilgilendirdiğine dikkati çekerek, "Hiçbir NATO üyesi Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı. Türkiye, bu güvenlik endişelerini çözme hakkına sahiptir." dedi.

Stoltenberg "Türkiye'nin NATO müttefiklerini bilgilendirmeye devam etmesini bekliyoruz. Kendilerinin meşru güvenlik kaygıları var. Hiçbir NATO üyesi Türkiye kadar terör saldırılarına maruz kalmadı. Türkiye, bu güvenlik endişelerini çözme hakkına sahiptir ama bunu orantılı ve ölçülü yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yarın başlayacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda Türkiye'yi Savunma Bakanı Nurettin Canikli temsil edecek. Canikli toplantıda ayrıca, ABD'li mevkidaşı James Mattis, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve diğer bazı NATO üyesi ülkelerin bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.