Netanyahu her isteğini Trump'ın himayesinde gerçekleştiriyor

Netanyahu her isteğini Trump'ın himayesinde gerçekleştiriyor

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı; "Eğer ABD Başkanı Donald Trump iktidarda olmasaydı israil, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan İnsan Hakları Ofisi'nin müdürü Ömer Şakir'i kovmaya kalkışamayacaktı." dedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün İcra Direktörü Kenneth Roth, Trump'ın işgal rejiminin başbakanı Benyamin Netanyahu'nun insan hakları siciliyle ilgili dosyalara dokunulmasını engellemek için onu himaye ettiğini dile getirdi.

Kenneth Roth şöyle konuştu: "Beyaz Saray'da Trump olmasaydı Netanyahu, Ömer Şakir'i kovmaya kalkışabilir miydi? Bu konuda şüpheliyim. Sanıyorum Netanyahu'ya istediğini yapması için yeşil ışık yakan Trump'tır."

Roth yaptığı açıklamada, Trump'ın dünyanın her tarafında zalimleri himaye etmekle meşgulken insan hakları lehine bir şey yapmasının mümkün olmadığını hatırlattı.

Siyonist işgal rejimi, ABD vatandaşı olan Ömer Şakir'in, işgal rejimini boykot hareketi BDS'ye destek verdiği iddiasıyla onu kovmak için çalışıyor. Ömer Şakir ise iddiayı reddediyor.

Siyonist işgalcilerin 2017'de çıkardığı bir yasaya göre işgal rejimi, kısa adı BDS olan işgal rejimini boykot hareketine destek verenlerin ikamet haklarını ve diplomatik imtiyazlarını iptal edebiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.