Netanyahu: Suriye'deki kaos özüre zorladı

Netanyahu: Suriye'deki kaos özüre zorladı

Netanyahu: Suriye'deki kaos özüre zorladı

Siyonist Terör Devleti İsrail'in katliamcı Başbakanı Benyamin Netanyahu, Türkiye'den diledikleri özrün perde arkasındaki temel nedenin Suriye'de devam eden kaotik durum olduğunu belirtti.

HABER MRK - Resmi Facebook sayfasında Türkiye'den diledikleri özrün asıl nedenini açıklayan katil Netanyahu, "Değişken realiteler, Ortadoğu'daki rejimlerle ilişkilerimizi tekrar değerlendirmemizi zorunlu kıldı. Suriye'de yaşanan kaotik ortamın gittikçe daha kötü bir hal alması en büyük endişemizdir" şeklinde konuştu.

 

"Kimyasal silahların İslamcıların eline geçmesiden korkuyoruz"

Esed rejiminin elindeki ürkütücü silahların değişik grupların denetimi altına geçme sürecinin başladığını kaydeden Netanyahu, "En fazla çekindiğimiz şey ise kimyasal silah ve mühimmatların radikal terörist yapıların kontrolüne geçmesidir" şeklinde konuştu.

 

Spesifik olarak Golan tepelerine yakın İslamcı grupların İsrail devleti açısından ciddi tehdit oluşturduğunun altını çizen Netanyahu, sınır hattının gözetim altında olduğunu ve olası tehlikelere karşı sert yanıt vermekten çekinmeyeceklerini kaydetti.

 

"Suriye sınırı olan Türkiye ile iletişim halinde olmalıyız"

 

Türkiye Devleti ile kesilen ikili ilişkilerin aradan 3 yıl geçmesiyle tekrar rayına oturmasını arzuladığını belirten Netanyahu, 3 yıllık zaman dilimi içerisinde yaşanan krizi bitirmek için defalarca farklı kanallardan irtibata girmeye çalıştıklarını vurgulayarak, " Suriye sınırında bulunan Türkiye ile İsrail'in irtibat halinde olması oldukça gerekli" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.