Niğde'den Şanlıurfa'ya kardeşlik eli video foto

Niğde'den Şanlıurfa'ya kardeşlik eli video foto

Niğde'den gönderilen 4 TIR yardım malzemesi, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu aracılığıyla Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ve Doğu’da yaşanan çatışmalarda mağdur olanlara verilecek.

Niğde Müftülüğü tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardım malzemesinden 3 TIR Suriyelilere, bir TIR ise Doğu’da yaşanan çatışmalarda mağdur olanlara verilmek üzere Şanlıurfa’ya gönderildi.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili kısa bir bilgi veren Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, Muhacirin olduğu yerde Ensar’ın olması gerektiğini söyledi.

Erdem, “Yardımlarımızın devam etmesi ve Ensar ruhunun sürekli olması gerekiyor. Yani muhacirlerin olduğu yerde Ensarların olması gerekiyor. Bu anlamda biz müftülük olarak Niğde Müftülüğüne teşekkür ediyoruz. Tabi bu yardımlar sadece Suriyeli kardeşlerimize değildir. Şehir içinde kardeşlerimizi de yardım etmemiz gerekiyor. Urfa'da yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin mekâna daha çok ihtiyacı vardır. Dolasıyla Urfa’da yaşayan Müslüman kardeşlerimizin Urfa’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmalarını istiyoruz. Çünkü medrese açmak istiyorlar, okul açmak istiyorlar. Bu konuda duyarlı Müslüman kardeşlerimizin bize yardımcı olmalarını istiyoruz.” diyerek yardım severlerden destek talep etti.

Birçok STK temsilcilerinin içinde olduğu “İnsani Yardım Platformu” adına açıklamalarda bulunan İnsanı Yardım Platformu başkanı Osman Geren, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, ekmeğini Suriyelilerle paylaşan ilerin yükünü hafifletmek için bu illere katkı yapılacağını hatırlattı.

Şanlıurfa'da işsiz gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Geren, “Geç olsa da bu bizim için sevindirici bir gelişmedir. Şanlıurfa'nın yükü ağır olup ve bu ağır yükü Türkiye ile paylaşması gerekiyor. Bunun için de şu anda özelikle Şanlıurfa’da 70 bin başıboş gezen gencimiz vardır. Bu gençlere meslek edinme adı altında meslek sahibi yapıp sanayileşmiş olan illere göndermemiz gerekiyor. Bu vesile ile kardeşlerimiz ekonomiye katkı sağlanmış olur. Biliyorsunuz Urfa’da havalar ısınıp bu işsiz gençler sokaklarda başıboş gezip boş işler yaparlar. Mutlaka bu gençlerimizi bu kurslara tabi tutup bu ülkede özgürlüklerin sonsuz olmadığını ve bu ülkede yaşamanın bir bedeli olduğunu bu kardeşlerimize anlatmamız gerekiyor. Huzur ve kardeşlik için bunu özelikle yetkililerimizden acilen bekliyoruz. İnşallah en kısa sürede bu kardeşlerimize bir çözüm bulunacaktır.” dedi.

Eyyübiye Belediyesi Başkan Vekili İlhami Günbey ise bundan sonra İnsani Yardım Vakfı ile daha fazla bir arada olacaklarını belirterek, Ensar ve muhacir ilişkisini içlerine sindirerek daha çok çalışacaklarını belirtti.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.