Nijerya İsrail'in teklifini kabul etti

Nijerya İsrail'in teklifini kabul etti

Nijerya'da kaçırılan kız öğrencileri kurtarmak için yürütülen çalışmalar İsrail de dahil oluyor. İsrail'in uzman ekip gönderme teklifini Nijerya hükümeti kabul etti

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, İsrail'in kaçırılan kızları kurtarmak için yürütülen çalışmalara katılma teklifini kabul etti.

Boko Haram'ın kaçırdığı kız öğrencileri bulmak ve kurtarmak için yürütülen çalışmalara Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere tarafından gönderilen uzman ekipler katılmıştı. Ayrıca İngiltere ve Çin arama çalışmaları için uydu görüntülerini paylaşmıştı. İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Nijerya Devlet Başkanı'na yardım teklifi yapmıştı. Nijerya bugün İsrail'in arama çalışmalarına katılmasını kabul ettiğini açıkladı.

İsrail'in arama çalışmalarına katılması için ülkeye uzman bir ekip göndereceği belirtildi. Ancak İsrail'in göndereceği ekibin Nijerya'da gerginliğe neden olacağına yönelik bazı endişelerin olduğu belirtiliyor. Nüfusunu Hristiyanların ve Müslümanların oluşturduğu Nijerya'da Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında zaman zaman çatışmaların olduğu belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.