Nijerya ordusundan katliam

Nijerya ordusundan katliam

Nijerya ordusunun Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh Zakzaki’nin evine düzenlediği saldırıda ilk gelen bilgilere göre 15 Müslümanın katledildiği, 30’u aşkın da yaralının olduğu belirtildi.

Nijerya ordusunun Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh ibrahim Zakzaki’nin evine düzenlediği saldırıda 15 Müslümanın katledildiği ve 30’u aşkın da yaralının olduğu bildirildi. Yapılan kanlı saldırıda Şeyh Zakzaki’nin bir çocuğunun da katledilenler arasında olduğu belirtildi.

Nijerya ordu birlikleri tarafından Şeyh İbrahim Zakzaki’nin evine yapılan saldırıda, Zekzaki’nin gözaltına alındığı belirtilirken hareketin önde gelen isimlerinden Şeyh Mahmud Muhammed Turi, Dr. Mustafa Said, İbrahim Osman ve Cemi Galima’nın ise katledildiği öğrenildi.

Aynı saldırıda Şeyh Zakzaki’nin oğlu Seyyid Ali ve eşi Zeyneb İbrahim’de hayatını kaybettiği iddia edilirken Şeyh Zakzaki’nin akıbeti konusunda ise net bir bilgi yok.

Hatırlanacağı üzere Şeyh Zakzaki’nin oğullarından üçü Temmuz 2014 yılında Nijeryalı Ordusu tarafından benzer bir saldırıda katledilmişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.