Nijerya polisi, Aşure matem merasiminde halka ateş açtı: 2 ölü

Nijerya polisi, Aşure matem merasiminde halka ateş açtı: 2 ölü

​Nijeryanın Kaduna eyaletinde polisin Aşure anma törenine katılan halka ateş açması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Nijerya polisinin Kaduna eyaleti Zarya'daki Aşure anma törenine katılan halka şiddetle saldırdığı ve halkı dağıtmak için gerçek mermi ve biber gazı kullandığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, polis şiddeti sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı ve birçok kişinin de tutuklandığını ifade etti.

Nijeryalı Müslümanların Aşure'yi, Nijerya'da İslami Hareket tarafından düzenlenen merkezi anma törenine büyük katılım göstererek andıkları kaydedildi.

Nijerya güçleri, Muharrem ayının başlangıcından bu yana matem törenlerine acımasızca baskın düzenliyor.

Nijerya polisinin, ülkenin kuzeyinde Kadoona kentinde geçen pazar günü (23 Ağustos) Aşure matem merasimine katılan Müslüman halka saldırması sonucu üç kişi ölmüş ve onlarca kişi yaralanmıştı.

Nijerya İslami Hareketi Twitter'den yaptığı bir paylaşımda, ülkenin askeri kuvvetlerinin Kadoona kentinde İmam Hüseyin'in (aleyhisselam) merasimine katılanların üzerine saldırdığını duyurmuştu.

Nijerya güvenlik güçlerinin 2015 yılında Zaria kentinde matem merasimine katılan Müslümanlara saldırısında yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.