Nijerya'da köprüye bombalı saldırı: 30 ölü

Nijerya'da köprüye bombalı saldırı: 30 ölü

Boko Haram üyesi olduğu sanılan kişilerce düzenlenen bombalı saldırıda en az 30 kişi öldü

Nijerya ile Kamerun sınırında bulunan bir köprüye Boko Haram milisi olduğu sanılan kişilerce düzenlenen bombalı saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Borno eyaletindeki Gamboru kenti sakinlerinden Kadiri Ömer, "Pazartesi gecesi yüzlerce kişinin öldürüldüğü Gamboru Ngala kasabasının yakınlarındaki köprü, sınırdan kaçak girişleri önlemek için güvenlik güçleri tarafından kurulan iki kontrol noktasını birbirine bağlıyordu. Patlamada en az 30 kişi öldü" dedi. 

Adının açıklanmasını istemeyen askeri bir yetkili de köprüye bombalı saldırı düzenlendiğini doğruladı.

Boko Haram üyesi olduğu sanılan kişiler, pazartesi günü eyalet merkezi Maiduguri'ye 200 kilometre uzaklıktaki Gamboru Ngala kasabasında 200'den fazla kişiyi öldürmüştü. Örgüte bağlı milisler, 16 Nisan'da Borno eyaletindeki Chibok köyünde bir ortaokula baskın düzenleyerek 200'ün üzerinde kız öğrenciyi de kaçırmıştı. 

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da eylemler düzenliyor. Örgüt, 2009'da liderinin gözaltındayken ölmesinin ardından şiddet eylemleri düzenlemeye başlamıştı.

YANMIŞ 50 CESET BULUNDU

Nijerya'nın Borno eyaletindeki Gamboru Ngala bölgesinde yanmış halde 50 ceset bulunduğu bildirildi.

Eyalet merkezi Maiduguri'ye 200 kilometre mesafede, Nijerya-Kamerun sınırında yer alan ve Boko Haram mensubu olduğu sanılan kişilerin pazartesi günü 200'den fazla kişiyi öldürdüğü kasabada yeni cesetler bulundu.

Bölge sakinlerinden Hasan El Haru, bazıları tanınmaz hale gelmiş cesetlerin, kilitli dükkanlarda bulunduğunu belirterek, "İnsanlar, saldırıdan sonra ilk kez Gamboru'ya alışverişe gelmişti, bulduklarımız korkunçtu" dedi.

El Haru, kurbanların büyük olasılıkla saldırganlardan kaçabilmek için kendilerini dükkanlara kilitlediğini ve saldırganların içeriye patlayıcılar atarak bu kişilerin ölümüne neden olduğunu söyledi.

Olayı doğrulayan ancak adının gizli tutulmasını isteyen bir kurtarma görevlisi de bulunan ceset sayısının 50'nin üzerinde olduğunu kaydetti.

Borno Senatörü Ahmed Zannah, Gamboru Ngala'da 200'ün üzerinde kişinin pazartesi gecesi "Katledildiğini" söylemiş, bazı yerel kaynaklar ölü sayısının 300'ü bulduğunu ileri sürmüştü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.