Nijerya'da patlama: 62 ölü

Nijerya'da patlama: 62 ölü

Nijerya güvenlik güçlerinin düzenlediği baskında 50 Boko Haram üyesi 2 güvenlik personeli hayatını kaybetti diğer taraftan bugün meydana gelen bombalı bir saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti

Nijerya güvenlik güçlerinin Boko Haram gruplarının Borno eyaletindeki geçici kamplarına düzenlediği saldırıda 52 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bildirildi

Nijerya ordusunun internet sitesinden yapılan açıklamada Miyanti ve Bulungu’daki kamplara düzenlenen saldırıda 50 Boko Haram üyesinin yanı sıra 2 askerin öldüğü, 5 askerin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, baskında 15 tüfek, 11 makinalı tüfek, çok sayıda mühimmat, bir yakıt depolama alanı, kamyonet ve motosikletler ele geçirildiği aktarıldı. 

Açıklamada, Nijerya, Kamerun, Nijer ve Çad askerlerinden oluşan Çok Uluslu Ortak Görev Gücü’nün Nijerya-Nijer sınırındaki  Duguri yakınında, Boko Haram gruplarının gizli deposuna düzenledikleri baskında da 18 tüfek, 5 çok amaçlı makineli tüfek, 25 el bombası, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulunduğu bildirildi.

Baskın sırasında bir silah kaçakçısı şüphelisinin yakalandığı  ve sorguya çekildiği belirtilen açıklamada, ayrıca başkent Abuja’da düzenlenen ayrı bir operasyonda 15 şüphelinin yanı sıra tüfek, tabanca, kılıç ve diğer silahların ele geçirildiği kaydedildi.

BOMBALI SALDIRI: 10 ÖLÜ

Nijerya'nın kuzeydoğusunda meydana gelen patlamada 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Polis Sözcüsü Haruna Muhammed yaptığı açıklamada, Bauchi eyaletinin Bayangari bölgesindeki patlamada 14 kişinin de yaralandığını belirtti.

10 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı henüz üstlenen olmazken, Boko Haram ihtimali üzerinde duruluyor.

Kuzeybatıdaki Abuja eyaletinde bir alışveriş merkezine üç gün önce düzenlenen saldırıda 24 kişi hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.