Nijerya'daki Müslümanlar Ramazan'ı toplu duayla ihya ediyor

Nijerya'daki Müslümanlar Ramazan'ı toplu duayla ihya ediyor

​Nijerya’nın Lagos şehrindeki Müslümanlar geleneksel olarak camiye gelip toplu dua ederek Ramazan ayını ihya ediyorlar.

Nijerya ülkesinin Lagos şehrindeki Müslümanlar her Ramazan ayında geleneksel olarak yaptıkları etkinlikler, tüm güzelliğiyle devam ediyorlar.

Lagos’a bağlı Itele Ogun State semtinde bulunan Morkaz Nuris Selam Lı İlemıl Arobiy El-İslamiy Camisi’nde geleneksel Ramazan etkinliği düzenlendi.

Yapılan etkinlikler ile ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Nurul Huda Cami İmamı Muhammed Cami İbrahim, her Ramazan ayında camiye gelerek toplu halde ibadet edip dua ettiklerini bu etkinliğin çok faydalı geçtiğini söyledi.

İbrahim, “Hayatımızın bu vaktini Ramazan’da geçirdiğimiz için Allah’a şükürler olsun. Burada yaptığımız program bizim yıllık Ramazan'da geleneksel hale getirdiğimiz programımızdır. Bu programımızı Ramazan ayı hürmetine yapıyoruz.” dedi.

Her Müslüman'ın Ramazan ayına daha çok önem vermesi gerektiğini belirten İbrahim, “Biz Müslümanlar camide ibadet edip Allah-u Teâlâ’dan bizleri af etmesi için toplanıp dualar ediyoruz. Tertiplediğimiz bu programda İslami bilgiden yola çıkarak Allah-u Teâlâ’ya nasıl ibadet edileceğini nasıl güzel şeyler yapabileceğimizi İslam’ın 5 şartından biri olan Ramazan'da oruç tutmanın önemiyle alakalı olarak konuşmalar yapıp birbirimize tavsiyelerde bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler