Nizip Çayı'nın kirletilmesine köylülerden tepki

Nizip Çayı'nın kirletilmesine köylülerden tepki

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan ve birçok köy ile mahalleden geçen Nizip Çayı'nın fabrika atıklarıyla kirletilmesine köylüler tepki gösterdi.

GAZİANTEP - İlçe içerisindeki mahalle ve onlarca köyden geçen Çay, fabrika atıklarıyla rengi değişmiş bir şekilde akıyor. Çevresine zehir saçarak ilerleyen Çay’ın döküldüğü Hancağız Barajı çevresindeki köylüler kokudan ve sivrisinekten dolayı tepki gösterdi.

 

Konu hakkında görüştüğümüz köylüler, “Kokudan dolayı ne dereye ne de baraja yaklaşamıyoruz. Buradan geçerken ağzımızı ve burnumuzu kapatmak zorunda kalıyoruz. Geceleri buralarda yatmak zaten imkânsızdır. Sivrisinekten ve kokudan gece uyuyamıyoruz.  Bu su için bir arıtma yaptılar o da ya çalışmıyor ya da yetersiz kalıyor. Yetkililerin de gelip bu kokuyu teneffüs etmelerini istiyoruz. Burada hastalık taşıyan sinek ve böceklerle uğraşıyoruz her gün. Bu kadar kirlenmiş olmasına rağmen hala fabrika ve sanayiler tarafından kirletilmeye devam ediyor. Arabaların geçmesi için şuanda buraya gelip çakıl döküp gidiyorlar. Buraya her sene su altında kalmayacak bir köprü de istiyoruz. Her yıl aynı şeyi yapıyorlar. Yetkililerden bu soruna el atmalarını istiyoruz.” Şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdiler. (Bayram Çakar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.