Nizip Gaziler köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Nizip Gaziler köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Gaziantep’te Nizip’e bağlı Gaziler Köyünde "Eşsiz Önder Hz Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep koordinatörlüğü tarafından Nizip’e bağlı Gaziler Köyünde "Eşsiz Önder Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Mustafa Subaşı’nın yaptığı etkinlikte, sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi. Köy meydanına asılan “Anamız Babamız Sana Feda Olsun” afişi ise güzel görüntü oluşturdu.

İnzar İlahi Gurubu ile Peygamber Sevdalıları Kız çocuklarının Peygamber Efendimiz üzerine seslendirdiği ilahiler, katılımcılardan beğeni topladı.

Mahmut Yolcu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü Köy Komite Başkanı Abdulbaki Kanık, Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlemiş olduğu etkinlikler ile ilgili bilgiler verdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mustafa Karakurt, Müslümanların tek önderinin, Hz Muhammed (sav) olduğuna dikkat çekerek, insanlığın, yüce ahlak sahibi Hz Muhammed’i (sav) kendisine örnek alması gerektiğini vurguladı.

“Allah (cc) O’nu bizim için en güzel örnek, önder olarak belirlemiştir”

Hz Muhammed (sav) tabi olmak mecburiyetinde olduğumuzu belirten Karakurt, “Hz Muhammed (sav) bizim için ‘Eşsiz önder’dir. Sahabe O’nun örnekliğinde yücelmiştir. Şunda sahip olduğumuz bütün faziletler, bütün güzellikler Hz Muhammed’in O’nun önderliğinden dolayı bizlere verilmiştir. Allah (cc) O’nu bizim için en güzel örnek, önder olarak belirlemiştir. Öyle ise O’nun önderliğini yine Rabbimizden sorarak tanımalıyız.” dedi.

“Rabbimiz bizim O’na tabi olmamızı emretmektedir”

Allah (cc) sevgisini kazanmak için Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)’i tabi olmamız gerektiğini vurgulayan Karakurt, “Mademki Hz Muhammed (sav) bizim  ‘Eşsiz önder’imizdir. Mademki O’nun ismini anmadan ve yolunu takip etmeden imanımız geçerli değil ise, öyle ise biz O’nu Rabbimizden soralım. Rabbimiz bizim O’na tabi olmamızı emretmektedir. O halde bizler O ‘Eşsiz önder’e tabi olmalıyız ki Allah (cc) bizi sevsin. Demek Allah (cc) O’nu bizim için seçmiştir. Bütün insanlığın içerisinden mahlûkatın en şereflisi olarak Hz Muhammed (sav) bizim için seçmiştir. Allah (cc) Kur’an’da iki şekilde hem O’nun sözlerine ve hem de O’nun fiillerine kefil olduğu bir önderdir.” şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile sona ererken, Gaziler Köyü sakinleri Kutlu Doğum etkinliğinden memnun kaldıklarını ve Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederek her yıl köylerinde Kutlu Doğum etkinliklerinin düzenlenmesini istediklerini belirttiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.