Nizip Sanayi Köprüsü ne zaman bitecek

Nizip Sanayi Köprüsü ne zaman bitecek

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Sanayi Sitesine girişi sağlayan köprü inşaatının 3 aydır başladığını belirten Nizipliler, vurdumduymazlığa tepki göstererek köprünün bir an öce bitirilmesini istediler.

GAZİANTEP- Gaziantep’in Nizip ilçesinde Nizip Sanayi Sitesine girişi sağlayan köprünün bir türlü hizmette sokulmamasına Nizip esnafı tepki göstererek, 3 ay öncesinde inşaatına başlanan köprünün biran önce bitirilmesi çağrısında bulundular.

 

Nizipliler sözkonusu hizmetin güzel bir hizmet olduğunu belirterek ancak köprünün bir türlü bitirilmediğine dikkat çektiler.

 

Köprüye 3 aydan beridir bir ayak dikilmediğini öne süren Nizipliler, “Köprünün böyle olması bizi felç etti, millet perişan halde.  Mahalle arasından yol vermişler, orada da kaza oluyor. Köprünün ihalesini rantçılara vermişler. Başka bir müteahhit olsa şimdi çoktan yapmıştı. İihale  rantçılara verildiği için bu kadar gecikti.” İddiasında bulundular.

 

Çok mağdur olduklarını dile getiren Nizipliler daha sonra tepkilerini şöyle dile getirdiler, “Sanayiye gelmek için dünyanın yolunu dönüyoruz, ya ara mahallelerden ya da 90. Karayoluna çıkmak zorunda kalıyoruz. Yani anlayacağınız rezillik. Sanayinin tek ve büyük girişi olan burası 4 ay sürecek deniliyordu ama hala yapılmadı. Alternatif yol yok sanayinin girişi olan köprünün her iki tarafında yıkılmasını uygun karşılamadım ama doğru bir yol açsalardı daha iyi olurdu şimdi gelip görsünler, acaba kendileri geçmiş midir bu yoldan. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz.”

 

Konu hakkında görüştüğümüz yetkililer ise, “Köprünün Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılıyor.  Köprünün yapılış amacı, dere suyunun yükseldiği zamanlarda köprü ayaklarının büyük ve kalın olması hasebiyle suyun köprüde tıkanıp köprü üzerine çıkıp tehlike oluşturduğu için yapılıyor. Köprünün bitiş tarihi beli değildir. Şu anda köprünün bir ayağını perde beton yöntemiyle diktik. Ve çalışmalarımız devam ediyor” Bilgilendirmesinde bulundular. (Bayram Çakar İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.