Nizip'te "Namaz Gözaydınlığım" programı düzenlendi

Nizip'te "Namaz Gözaydınlığım" programı düzenlendi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde İhsan-Der tarafından "Namaz Gözaydınlığım" programı düzenlendi.

GAZİANTEP - Gaziantep'in Nizip ilçesinde İslami çalışmalarıyla tanınan İhsan-Der, Molla Cemal Çınar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Namaz Gözaydınlığım” adlı bir program düzenledi.

 

Program İbrahim Halil Yıldırım’ın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayıp İhsan-Der üyesi Mehmet Faik Doğan’ın açılış konuşması ile devam etti.

 

Konuşmasında yaptıkları etkinliğin amacına değinen Doğan, “Bu etkinliği düzenlemedeki amacımız namazın toplumumuza katacağı değeri anlatmak ve namazın değerini siz Müslüman kardeşlerimize hatırlatmak istedik. Toplumların ıslahı namazdan geçer. Müslümanların miracı olan namaz, Allah’ın rahmet ve mağfiret vesilesidir. Namazlarımızda kendimiz için gösterdiğimiz önemi aynı zamanda geleceğimiz olan çocuklarımız için de göstermemiz gerekir.” dedi.

 

Konuşmanın ardından Tekbir İlahi Grubu tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Sonrasında ise programda Molla Cemal Çınar bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Çınar, İslam ülkelerini yöneten idarecilerin Allah’tan uzak bir yaşam sürdürdüklerine değinerek, “İslam ülkelerinde bir Müslüman amir, İslam neyi emrediyorsa ben onu yapacağım demiyor, demek istese de dedirtmiyorlar.”  Şeklinde konuştu.

 

Camilerde Kur'an'ı Kerim dersi veren ve alan Müslümanlara çeşitli işkencelerin yapıldığı ve zindanlara atıldığını hatırlatan Çınar, "Bu ülkede Allah'ın dinini ve kitabını öğrenen terörist diye ve örgüt elemanlığından ceza alır. Ders alanlar örgüt elemanlığından, ders verenler örgüt yönetiminden ceza alır. Bu memlekette Müslüman bacıların başlarını açtırmak mecburiyetinde bıraktılar." ifadelerini kullandı.

 

Müslümanların namazı hayatına sirayet ettirmeleri gerektiğini de vurgulayan Çınar, “Namaz dinin direği, İslam’ın nişanı, hayatımızın ölçüsü, Allah’a karşı olan düşüncemizin testidir.” dedi.

 

Günümüzde namazda tadil-i erkâna riayet edilmediğine dikkat çeken Çınar, “Namazımızdan iyi tat alabilmemiz için namaz üzerindeki dualarımızı, tespihatlarımızı, niyazımızı düzgün bir şekilde okumaya çalışalım.” şeklinde uyarılarda bulundu.

 

Program Ali Ateşçi’nin yapığı kapanış duası ile son buldu. (Bayram Çakar - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.