Noterliklerde kredi kartıyla yaklaşık 150 milyon liralık işlem hacmi gerçekleşti

Noterliklerde kredi kartıyla yaklaşık 150 milyon liralık işlem hacmi gerçekleşti

Adalet Bakanlığının 3 Şubat’ta uygulamaya koyduğu noterlik işlemlerinde güvenli ödeme sisteminde 5 ayda 561 bin 88 işlem yapıldı. Güvenli ödeme sistemiyle yapılan işlemlerin hacmi de 149 milyon 304 bin 496 lira olarak gerçekleşti.

Adalet Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Noterler Birliğiyle, İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığının ortak çalışması sonucunda 3 Şubat 2020’de uygulamaya konulan ‘Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi’ uygulaması devam ediyor.

Sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte bin 501 noterlikte kredi kartıyla işlem yapılmaya başlandığı, uygulama ile birlikte vatandaşların nakit taşınması zorunluluğu ortadan kalktığı kaydedildi.

Ayrıca nakit taşıma nedeniyle oluşan risklerin ortadan kaldırıldı, ödeme aracı seçenekleri çoğaltılarak vatandaşlara kolaylık sağlandığı bildirildi. Uygulamanın başladığı tarihten bu yana güvenli ödeme sistemiyle birlikte noterliklerde 561 bin 88 işlem yapıldığı aktarıldı. Güvenli ödeme sistemiyle yapılan 561 bin işlemin toplam hacmi ise 149 milyon 304 bin 496 lira olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Ayrıca noterliklerde ikinci el araç satışından taşınmazların devrine kadar yaklaşık 9 milyon ödemeye dayalı sözleşmelerdeki aksaklıkların veya dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmiş olduğu belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler