NSU, Müslüman adresleri `Ali` diye işaretlemiş

NSU, Müslüman adresleri `Ali` diye işaretlemiş

NSU`nun şehir planlarında Müslümanlara ait adresleri `Ali` diye işaretleyerek saldırı planladığı ortaya çıktı

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi`nde (OLG) 46.sı gerçekleşen Neonazi cinayetleri davasında Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin Almanya`da 14 farklı kentte yaklaşık 270 adresi saldırı düzenlemek için belirlediği ortaya çıktı. Terör hücresinin saklanmak için kaldığı ve daha sonra havaya uçurdukları evde bulunan materyalleri değerlendiren güvenlik memurları, özellikle Münih, Nürnberg, Dortmund ve Kassel kentlerinin şehir planlarının da bulunduğunu açıkladılar.

267 adresin, partilere (özellikle Sol Parti), İslami derneklerine, mülteci kamplarına ve silah dükkanlarına ait olduğu belirtildi. Yaklaşık 20 silahın bulunduğu bir cephaneliğe sahip olan NSU üyeleri, Türk ve Müslümanlara ait adresleri `Ali` ismiyle işaretlemişler. Katiller ayrıca kendilerine özellikle genç kurbanlar seçmişler.

Duruşmada ayrıca tutuksuz yargılanan Andre E.`nin NSU ile bağlantısı gündeme geldi. NSU`lu teröristlerin kullandıkları karavanların ikisi E.`nin adına kiralanmış. Davanın başsanığı Beate Zschaepe, yardımlarından dolayı E.`nin ailesine 916 Euro`luk tatil hediye etmiş.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.