Nurdağı ve İslahiye’de depremzede minikler Kur'an kurslarıyla moral buluyor

Nurdağı ve İslahiye’de depremzede minikler Kur'an kurslarıyla moral buluyor

Gaziantep Müftülüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma uğrattı Nurdağı ve İslahiye’de çadırkentlerde açılan 4-6 yaş Kur’an kurslarıyla çocuklara moral veriyor.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Nurdağı ve İslahiye’de depremzede çocuklar için oluşturulan çadırkent Kur'an kurslarına ilişkin açıklama yaptı.

Depremin yaralarını sarmaya, gönülleri imar etmeye devam ettiklerini belirten Hazırlar, "Kurmaya çalıştığımız mescitlerimizle ve oluşturmaya çalıştığımız 4-6 yaş Kur’an kurslarıyla da gönüllerdeki o burukluğu sevince, dönüştürmeye umudu yeşertmeye gayret ediyoruz." dedi.

Hazırlar, "Gaziantep Müftülüğü olarak çadırketlerde öncelikle mescitler oluşturmaya gayret ettik. Hamdolsun buralarda ezanlar yükseliyor. Bunun yanında istedik ki yavrularımız, geleceğimiz olan evlatlarımız da çadırkette yaşarlarken onların da hizmetine 4-6 yaş Kur’an kurslarını sunarak onların yüzlerinde bir tebessüme bir sevince vesile olalım." ifadelerini kullandı.

Zorlukları milletçe hep beraber dayanışma içerisinde atlatacaklarını ifade eden Müftü Hazırlar, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak felaketin olduğu ilk andan itibaren bütün din gönüllüleriyle, memleketimizin dört bir köşesinden gelen din gönüllüleri ile felaketin yaralarını sarmaya, kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz.


Yavrularımız için oluşturulan bu 4-6 yaş Kur’an kursları ile burada adeta manevi bir rehabilitasyon, manevi bir canlanma, onların gönüllerinde bir mutluluk oluşturmanın gayreti içerisinde olacağız. Hayırlı ve mübarek olsun."

Şu ana kadar Nurdağı ve İslahiye'de her çadırkette olmak üzere toplam 11 adet 4-6 yaş Kur’an kursu oluşturulduğu öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.