Nürnberg'de Hz. Fatıma (r.anha) anıldı

Nürnberg'de Hz. Fatıma (r.anha) anıldı

"Dünya Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü" münasebetiyle Almanya'nın Nürnberg şehrinde Ehlibeyt Sevenleri tarafından düzenlenen etkinlikte, Hz. Fatıma'nın örnek kişiliğine vurgu yapıldı.

ALMANYA - Almanya’nın Nürnberg şehrinde yaptıkları hayırlı faaliyetler ile tanınan Ehlibeyt Sevenleri, “Dünya Müslüman Kadınlar Günü” ilan edilen Hz. Fatıma’nın doğum günü münasebetiyle Nürnberg Süd-Punkt Kültür Merkezinde bir program düzenledi.

 

Program, Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Haan Sadeghi’nin Kur’an tilavetiyle başladı. Küçük kız çocuklarının ilahiler seslendirdi.

 

Pogramın konuşmacılarından Murtaza Akbulut, “Hz. Fatıma yalnızca kadınlar için değil, erkekler için de büyük örnek teşkil ediyor. Hz. Fatıma hayatı boyuncu Resulullah’ın konumunu, makamını ve zahmetlerini hatırlatmış, ilahi hükümlerin çiğnenmemesi için kısa ömründe büyük mücadeleler vermiştir. Onun erdemlerini, ilkelerini, ibadetlerine verdiği önemi unutmamalı, hayatımıza birebir örnek almalıyız”  ifadelerinde bulundu.
 

“Kadınlar Hz. Fatıma’yı örnek almalı”

Akbulut, “Hz. Fatıma, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) gülü, biricik kızı ve Ümmü-Ebihasi (Babasının annesi) Fatıma'dır. İmam Humeyni bugünü 'Dünya Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü ' olarak hediye etmiş ve yılda bir kez de olsa kendimizi muhakeme etmemizi istemiştir. Günümüz bayanlarının şartları ve konumları ne olursa olsun Hz. Fatıma’yı örnek edinmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu
 

Programda Arzu Çetinkaya’nın okuduğu şiirle devam etti. Okunan şiirin ardından Fatma Kurban, aile içi problemleri ve annelik makamının önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Nürnberg Ehlibeyt Tiyatro Ekibi, Hz. Fatıma’nın fedakârlığını konu edinen tiyatro oyunu sahneledi.

 

Program, Ali Karadağ’ın yaptığı dua ile sona erdi.           (M. Ali Ateş – İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.