Nurs Mevlidine gelenler evlerde konuk edilecek

Nurs Mevlidine gelenler evlerde konuk edilecek

Hizan'da düzenlenecek "Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi" etkinlikleri kapsamında ilçeye gelen misafirler, otel olmadığından dolayı Hizan halkı tarafından misafir ediliyor.

BİTLİS – Nurs Platformunun düzenlediği “Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi” kapsamında ilçeye gelen misafirler ilçede otel olmadığından dolayı evlerde konuk ediliyor.

 

Hizan'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla durum değerlendirmesi yapan Kaymakam İnci, konuyla ilgili İlke Haber Ajansına açıklamada bulundu.

 

Bitlis ve diğer şehirlerden gelen misafirlerin arasında dostluk ve gönül köprülerinin oluşması için gayret gösterdiklerini kaydeden İnci, “İlçemizde 6-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ‘Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi’ hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Düzenlenecek etkinliğe 10 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Bu gelen ziyaretçileri Hizan halkımızla beraber ailelerin yanında misafir etmek istiyoruz. Bu konuda herkes çok istekli. Gelen aileler kaç kişi olurlarsa olsun, onları Hizanlı ailelerimizin evlerinde misafir edeceğiz. İstiyoruz ki gelen misafirler Hizan ile bütünleşsin, Hizanlılarla kaynaşsınlar. Bölge insanının güzelliğini hoşgörüsünü ve misafirperverliğini görsünler. Yani Anadolu kültürünü tam anlamıyla yaşasınlar. İlçemizden ayrıldıklarında güzel hatıralarla güzel dostluklarla ve arkadaşlıklar ayrılsınlar.” ifadelerini kullandı.

 

İlçede otel olmadığını sadece 60 yataklı öğretmenevi bulunduğunu hatırlaran İnci, “Gelen binlerce insanı, Hizan'da aynı anda misafir etme imkanımız olmayınca sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlarımızla bir araya gelip bu problemi nasıl çözebiliriz? Diye durum değerlendirmesi yaptık. Sivil toplum kuruluşlarımızdan ve muhtarlarımızdan çok güzel bir teklif geldi. Gelen misafirleri kendi evlerinde misafir edebileceklerini ifade edince tabiki bu bizi fazlasıyla memnun etti. Hemen bunun çalışmasına başladık.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler