Nusaybin Ziraat Odasından düşük voltaj ve elektrik kesintilerine tepki

Nusaybin Ziraat Odasından düşük voltaj ve elektrik kesintilerine tepki

Nusaybin Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru, Mardin kırsalında uygulanan düşük voltaj ve elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Nusaybin Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru, Dicle EDAŞ tarafından son bir haftada bölge geneli kırsal mahallelerde uygulanan düşük voltajlı ve elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

18 Mart tarihinden bu yana Nusaybin, Artuklu, Kızıltepe, Derik ve Mazıdağı ilçeleri ve köylerde bölge halkının önemli bir kesimini olumsuz yönde etkileyen elektrik kesintisine gidildiğini belirten Doğru, uygulanan elektrik kesintisinin hukuksuz olduğunu belirtti.


Doğru, "Yaptığımız bütün girişimler DEDAŞ’ta ya muhatap bulamayışımız veya lakayt tutumlarından dolayı sonuçsuz kalmıştır. DEDAŞ sadece elektrik borcu olan ve olmayan, çiftçilik yapan veya yapmayan Mardin ova kesiminde yaşayan tüm halkı elektriksiz bırakarak cezalandırıyor. Dört ilçeye günde sadece 3 saat elektrik veriliyor. Geri kalan 21 saatte ise elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Çiftçiler arazilerini sulayamıyor ve ürünün büyük bir suya ihtiyaç duyduğu bu mevsimde her sene olduğu gibi bu sene de DEDAŞ bilinçli olarak bu elektrik kesintilerini yapıyor. Büyük bir vicdansızlıkla baş başayız.

Elektrik borcunu ödemeyen bazı aboneler nedeniyle diğer abonelerin de elektriğinin kesildiğini ileri süren Doğru, "Diğer bir yandan DEDAŞ’a borcu olan çiftçilerin hesaplarına bloke konulması Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Ama DEDAŞ, borcu olan veya olmayan çiftçinin hesaplarına bloke koyduruyor. Çiftçi hesaplarında bloke kaldırılması 3 ay sürüyor ve bu süre zarfında çiftçiye hayali bir fatura çıkarılıyor ve çiftçi tekrar borçlu duruma düşüyor. Bu hayali faturaları sorduğumuzda kaçak kullanım bedeli denilmektedir. İspat edin, denildiğinde ise sistem böyle gösteriyor, deniliyor. DEDAŞ medyada kendini mağdur, çiftçiyi ise hırsız ilan ediyor. Asıl hırsız çiftçinin alın terine göz koyandır. DEDAŞ’ın yetkilileri ise çiftçi ile uzlaşmadan yana olmadığından çiftçilerde ciddi bir izlenim oluşmuş durumda. Çiftçi DEDAŞ’la uzlaşmak, borcunu ödemek istiyor ama DEDAŞ’ın anlaşmaya niyeti yoktur. Çiftçi borcuna olan faizin silinmesini ve hayali faturaların ortadan kaldırılmasını ve anaparanın çiftçilerin ödeyebileceği şekilde taksitlendirilmesini istiyor." ifadelerini kullandı.

Yüksek girdi maliyetlerinin altında zar zor geçinen çiftçilere reva görülenleri kınadığını belirten Doğru, tüm yetkilileri bu sorunu çözüme kavuşturmaya davet etti. (Cihat Şayık- İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.