Nusaybin'de çadırda yaşayan ailelere yardım eli uzatıldı

Nusaybin'de çadırda yaşayan ailelere yardım eli uzatıldı

İLKHA’nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği baraka, çadır ve çit evlerde yaşayan ailelere, Kayyum atanan Nusaybin Belediyesi tarafından gıda yardımında bulundu.

İLKHA’nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği baraka, çadır ve çit evlerde yaşayan ailelere, Kayyum atanan Nusaybin Belediyesi tarafından  gıda yardımında bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü de ailelerin ihtiyaçların karşılanması için bir ekip görevlendirdi.

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde çadır ve barakalarda yaşam mücadelesi veren ailelerin dramını,  İLKHA’nın gündeme getirmesinin ardından harekete geçen yetkililer, ailelere yardım elini uzattı.

Baraka, çadır ve çit evlerde yaşayan Mağdur ailelerin dramının basında yer almasının ardından harekete geçen Nusaybin Belediyesi, ailelere gıda yardımında bulundu.

Belediye ekipleri tarafından ailelerin kaldığı Gırnavas mahallesine götürülen yardımlar, ailelerin ihtiyaçlarına göre dağıtılırken, ailelerin gıda dışındaki ihtiyaçlarının belirlenmesi için çalışma başlatıldığı kaydedildi.

ASP İl Müdürlüğü de ekip görevlendirdi

Öte yandan  İLKHA’nın ailelerle ilgili iki gün önce “Nusaybinli aileler kışı çadırda geçirmek istemiyor” başlığıyla yaptığı haber sonrası Mardin Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü de hareke geçti. ASP İl Müdürü Bengin Efetürk tarafından verilen talimatla ailelerin ihtiyaçları ve isteklerinin belirlenip yerine getirilmesi için bir ekip görevlendirildiği bildirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.