Nusaybin'de genç çiftçilere destek

Nusaybin'de genç çiftçilere destek

Mardin'in Nusaybin ilçesinde "Genç Çiftçi" projesi kapsamında çiftçilere 185 koyun hibe edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Genç Çiftçi" projesi kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 5 çiftçiye 185 koyun hibe edildi.

Proje kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilere 37'şer koyun verildi.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Nusaybin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Doğan, hayvancılığın gelişimi için çiftçilere destekte bulunduklarını söyledi.

Doğan, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak büyükbaş, küçükbaş, ahır tesisleri, kapama meyve bahçeleri, arıcılık ve yumurta-tavuk projesi olarak Nusaybin'de 19 proje gerçekleştirdik. Üretime yönelik projeler ve gençlere iş alanı oluşturmak amacıyla 2018 yılında projelerimize devam edeceğiz. Bu projelerle Nusaybin'de hayvancılık ve meyveciliğin kısa zamanda büyük gelişme göstereceğine inanıyoruz." dedi.

Tekir Mahallesi'nde yaşayan ve proje kapsamında 37 koyun alan Halime Yenigün, başvurusunun kabul edilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Ailesinin geçiminin hayvancılıkla olduğunu dile getiren Yenigün, "Projem kabul edildiği için çok mutlu oldum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve Nusaybin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Biz bu hayvanları üretime yönelik besleyeceğiz. Süt, yoğurt veya üretim artarsa hayvan satışıyla geçimimiz olacaktır. İnşallah büyük bir hayvan çiftliği oluşturmayı hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.