Nusaybin’de Kutlu Doğum etkinliği

Nusaybin’de Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Düşünce Kültür Dayanışma Derneği (Düşünce-Der) Nusaybin’de, “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Molla Musa Gül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, Mahfuz Aytekin ve Bilal Şayık’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan İttihad’ul Ulema üyesi Molla Osman Tayfur, gününn anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Tayfur, “Tarih boyunca hakkı söyleyenlere karşı birileri kulaklarını tıkamıştır. Ama kulaklarını tıkayanlar hep kendilerine zarar vermiştir. Geçmişte helak olanlar böyle helak oldu. Gelen Peygamberlere kulaklarının tıkadılar, onlara hakaretler ettiler, onlara iftiralara attılar, birçoğunu şehit ettiler ama sonunda helak olup gittiler. Bu gün yine gördüğümüz bela ve musibetler bizim için bir uyarıdır. Eğer tövbe etsek Allah'a, Resulüne hak ve adalet olan İslam'a dönerse geçmişte olduğu gibi bu coğrafyada bir daha adalet, hak ve kardeşlik gelecek. Ama aynı şekilde bu coğrafyada hüküm sürenler tarihlerine baksınlar, yüz yıldır bu topraklardan bela ve musibet eksik olmadı. Bu topraklarda gözyaşı eksik olmadı. Sadece bu bölgemizde değil Anadolu’nun her tarafında bu şunu gösteriyor.  Bu coğrafyanın mayasıyla oynandı bu coğrafyanın mayası İslam'dır, Kur'an’dır, Allah Resul'ünün sevgisidir, İslam'ın bize göstermiş olduğu hayat veren şiarlarıdır. Eğer tekrar bu coğrafyada Türkü'yle, Kürt'üyle bütün renkleriyle barış ve kardeşlik içeresinde adalet ve hak dairesi içeresinde bereket ve rahmet gölgesi altında yaşamak istiyorsak bizim İslam'a dönmekten başka bir çaremiz yoktur.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından sanatçılar tekrar sahneye çıktı. Seslendirilen ilahilerin ardından ilçede Salavat Kapmayası çerçevesinde; 24 milyon salavat, 6 bin 200 Yasin-i Şerif, 11 milyon İhlas Süresi, 6 hatim okunduğu açıklandı. 

Program Molla Salih Çevik’in yaptığı dua ile sona erdi.(Cihat Şayık-İLKHA) 
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.