Nusaybin'de MARTUS ile ulaşımda akıllı kart dönemi başlayacak

Nusaybin'de MARTUS ile ulaşımda akıllı kart dönemi başlayacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Nusaybin ilçesinde 20 araçlık birinci etap Toplu Ulaşım Sistemi Araç Yenileme Töreni düzenlendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi tarafından Nusaybin ilçesinde 20 araçlık birinci etap Toplu Ulaşım Sistemi Araç Yenileme Töreni yapıldı. Yeni hizmete giren araçlarda akıllı kart sistem kurulacak.

Nevruz Bulvarında gerçekleşen törende konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Nusaybin'in öneminde değindi.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin Görevlendirme yapılan belediye olduğunu hatırlatan Yaman şöyle konuştu:

"Hep bize şunu söylüyorlar biliyorsunuz. Olağanüstü Hal Belediyeciliği yapıyorlar diye, aslında şu tabloya göre olağan belediyeciliği biz yapıyoruz. Şimdiye kadar belediyecilik yapılmamış, bundan sonra yapılıyor. Bunu az önce görünen slaytta birlikte izledik. Nusaybin bizim için çok önemli bir ilçemiz. Onun için sizin geçen seneye kadar yaşamış olduğunuz zorluklar ve travmayı kısa sürede atlatmanız için hem hükümetimiz ve devletimiz hem Mardin Valiliğimiz, Nusaybin Kaymakamlığı, kurumlarımız hem de son bir yıldır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz var güçleriyle çalışıyorlar. Geçen sene 6 mahallemizde taş üstünde taş kalmamıştı ama şimdi gördünüz gibi karşıda bakanlığımız ve hükümetimiz hızla binaları yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak da bildiğiniz gibi alt yapıyı biz yapıyoruz. Bu şehrin bütün altyapısını hem Mardin Büyükşehir Belediyesi hem de Nusaybin Belediyesi olarak çözüyoruz." dedi.

Yeni araçlarda akıllı kart dönemi başlayacak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'dan sonra konuşan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal, yenilenen araçların lüks, konforlu ve vatandaşlara daha kaliteli bir ulaşım sunacak şekilde yenilendiğini belirterek, hizmetlerin bu eksen Nusaybinli vatandaşlara sunulacağını söyledi. Yeni araçların klimalı, kameralı, akıllı kartlı, engelli yolcu rampası olan ve daha birçok avantajı bulunan modern araçları vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydeden Baysal, 20 bin kapasiteli ulaşım sistemi modernize edildiğini ifade etti.

735 kayıtlı aracı revizyon ediyoruz

Yapılan çalışmalar hakkında konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erol Beşe ise, "Mardin Toplu Ulaşım Sistemi (MARTUS) ile Artuklu, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeşilli ilçelerimizdeki 735 kayıtlı aracın revizyonu hedef alınmıştır." dedi.

MARTUS'un amacının bu araçların yenilenmesi, güzergâhların ihtiyaca cevap vermesi, zaman çizelgelerinin belirlenmesi, engelli vatandaşların ihtiyacının karşılanması ve elektronik ücret toplama sisteminin kurulması olduğunu kaydeden Beşe, sistemin tek bir merkezden sağlanacağını söyledi.

Beşe, "Projede TOKİ ve Dicle Mahallesinde yeni hatlar belirlenirken, Akarsu, Girmeli, Duruca,  Baraj, Akçatarla, Akağıl ve Bahçebaşı mahalleleri sistem içerisine alınarak sabah 06.00 ile 24.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti verilmesi planlanmıştır." diye belirtti.(Cihat Şayık-İLKHA)






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.