Nusaybin'de Mehmet Akif Ersoy anıldı

Nusaybin'de Mehmet Akif Ersoy anıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde "İstiklal Marşı" kabulünün 97'nci yılını kutlama ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı yapıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde "İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılını kutlama ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
İstiklal Marşı'nın yazılması ve kabulü sürecini anlatan sinevizyon gösterimi, Mehmet Akif ve Çanakkale adlı tiyatro gösterimi ve Mehmet Akif'ten kardeşlik ve kahramanlık ruhu yansımaları korosundan sonra öğrenciler tarafından Çanakkale Türküsü Kürtçe olarak seslendirildi.

Program, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Garnizon Komutanı P. Bnb. Latif Kara, Jandarma Komutanı J. Bnb. Mehmet Atik, Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin ve Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından hafta boyunca yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmesiyle sona erdi.

İLKHA
























































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.