Nusaybin'de sokağa salınan inekler yeşil alanlara zarar veriyor

Nusaybin'de sokağa salınan inekler yeşil alanlara zarar veriyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sahipleri tarafından sokağa salınan ve kontrol edilmeyen büyükbaş hayvanlar, parkların yanı sıra caddelerde de tehlike saçıyor.

Nusaybin ilçe merkezinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar küçükbaş hayvanlarını ilçe dışındaki otlak yerlere götürürken, bazı vatandaşlar ise büyükbaş hayvanlarını sokaklara salarak hem yeşil alanların zarar görmelerine sebep oluyor hem de caddelerde tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Özellikle Mardin Yolu Caddesi ve aşağısında bulunan Kocaeli Kardeşlik Parkı civarına salınan büyükbaş hayvanların, parklara büyük zarar verdikleri bildirildi.

Büyükbaş hayvanların parklara girmesi nedeniyle özellikle gündüz saatlerinde çocuklarını parka bırakamadıklarını söyleyen vatandaşlar, yer yer karşılaştıkları hayvan pisliği ile de parkların kirlendiğini dile getirdiler.

Hayvanların parklara girmesini engellemek için belediyenin önlem almasını isteyen vatandaşlar, hayvan sahiplerinin de gelişi güzel hayvanlarını sokaklara ve parklara salmamalarını istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler