Nusaybin'de tüm okullar LGS'ye hazır

Nusaybin'de tüm okullar LGS'ye hazır

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğünde tüm hazırlıklar tamamlandı.

Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından yapılan açıklamada, Nusaybin'de 28 sınav merkezinde 2 bin 970 öğrencinin sınava gireceğini bildirdi.

LGS'nin yapılacağı sınav merkezleri ve salonların Nusaybin Belediyesi desteğiyle yıkanıp dezenfekte edildiğini kaydeden Çetin, sınav için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

LGS'ye girecek öğrenci ve velilerine sınav günü için tavsiyelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Çetin, maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat çekti.

Velilerin akşam erkenden öğrencileri yatırması ve sabah mutlaka kahvaltı yaptırmasını isteyen Çetin, maskesiz evden çıkmalarına izin verilmemesini istedi.

Öğrencilerin ve görevlilerin sağlığı için velilerin okul bahçesine alınmayacağını hatırlatan Çetin, “Sevgili öğrenciler, maskesiz evden çıkmayın, okul girişlerinde görevli arkadaşlarımız sizlere yeni maskeler vereceklerdir. Okul giriş çıkışlarında el dezenfekteleri bulunacak, mutlaka onları kullanın. Arkadaşlarınızla oyun oynamayı, yakın olmayı özlemişsiniz biliyoruz ama ne olursunuz yarın için buna bir kez daha sabredelim. Sosyal mesafeyi koruyalım, sağlıklı bir şekilde sınavımızı yapalım. İnşallah başarılı bir sınav olacaktır. Sağlıklı günlerde inşallah bol bol eğlenecek günlerimiz olacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

İLKHA


Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler