Nusaybin'de Yaz Kur'an Kursları öğrencileri piknikte buluştu

Nusaybin'de Yaz Kur'an Kursları öğrencileri piknikte buluştu

​Mardin’in Nusaybin ilçe Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrenciler için piknik düzenlendi.

Nusaybin Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrenciler için piknik düzenlendi. Öğrenciler arasında halat çekme, yumurta, okçuluk, çuval, vb. yarışmalar düzenlendi

Nusaybin DSİ Barajında düzenlenen etkinliğe; Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İlçe Müftüsü Usame Anlağan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Şerif Altay ve Yaz Kur'an Kurslarından eğitim alan kız ve erkek öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Mardin ve ilçelerinde açılan Yaz Kur'an Kurslarına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Yaz Kur'an kursların çocukların zihninde güzel yer alması için çeşitli organizasyonlar yaptıklarını kaydeden Çiçek, "Eskiden delikanlılara sorduklarında Yaz Kur'an kursunu nasıl gördün deyince 'hoca bizi dövdü' diyorlardı. Şimdi biz de değiştik, öğrendik bazı şeyleri. Artık hocalarınız sizleri evlerinizden alıp birlikte etkinlik düzenliyorlar. Zihinlerinizde Yaz Kur'an kurslarını böyle güzel yer alsın istiyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum. Annelerinize, babalarınıza buradan selamlarımızı götürün" dedi.

Etkinliğe katılan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, "Eylülden haziran ayına kadar bizler sizleri okulumuzda okuttuk. Öğretmenlerimiz sınıflarında ders anlattılar. Yaz tatilinden itibaren de müftülüklerimiz tarafından düzenlenen etkinlikler sayesinde hem tatil, hem dinimizi, örf ve adetlerimizi öğretiyorlar. Bu Mardin'de katıldığımız ikinci etkinlik, gerçekten çok güzel etkinlikler oluyor. Sizin unutamayacağı anlar, hatıralar bırakır" şeklinde konuştu.

Kızılay İlçe Şube Başkan yardımcısı Şerif Altay da etkinliği düzenleyen ve katılanlara teşekkür etti. Konuşmalardan sonran Yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında halat çekme, yumurta, okçuluk, çuval, badminton, golf, futbol ve basketbol yarışmaları düzenlendi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerin katıldığı namazdan sonran Mardin Müftüsü İsmail Çiçek'in okuduğu dualarla öğrencilerin etkinliği sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler