Nusaybinli çocuklar için 'Haydi baba Camiye' programı

Nusaybinli çocuklar için 'Haydi baba Camiye' programı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde TÜGVA tarafından "Haydi Baba Camiye" sloganıyla başlatılan program yoğun ilgi görüyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde TÜGVA tarafından "Haydi Baba Camiye" sloganıyla başlatılan program, çocuklar ve babaları tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

TÜGVA tarafından başlatılan "Haydi Baba Camiye"  kampanyası ile çocuklar babaları ile sabah namazlarını ilçenin tarihi camisi olan Zeynel Abidin Camii'nde kıldı. 

Tarihi Zeynel Abidin Camisinde yapılan cami buluşmasına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, TÜGVA Nusaybin Başkanı Mehmet Emin Aydın ve TÜGVA yönetimi, Nusaybin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nurettin Şimşek, Din-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Ahmet Ersan, Sosyal Hizmetler Müdürü Ümran Gündüz ile ortaokul öğrencileri ile babaları katıldı.

Program hakkında açıklama yapan TÜGVA Nusaybin Başkanı Mehmet Emin Aydın, “Sabah namazlarını geleceğimiz olan genç kardeşlerimizle beraber Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) Torunlarından  Zeynel Abidin Hazretleri'nin manevi huzuru olan Zeynel Abidin Camii'nde eda ettik. Sabah namazı  programıyla milli – manevi değerlerimize  sahip çıkan, şuurlu yeni nesil gençliğimizin manevi dünyasına  bir katkımızın olması bizim için en büyük kazanımdır. Nusaybin’de Ortaokullu öğrencilerimize yönelik  böyle güzel ve anlamlı bir programın ilk defa Vakfımız tarafından yapılması biz ayrıca gururlandırdı. Gönüllü olarak sabah namazı programına gelmek isteyen, kendi okullarındaki idarelerine başvurularını yapmış ve velilerinden  izinleri alınmış olan Ortaokullu  öğrencilerimizi servisle camiye getirip tekrar evlerine bırakıyoruz. 13 hafta yani bir dönem boyunca her hafta  pazar  sabah namazına  gelen öğrencilerimize  TÜGVA olarak bisiklet hediye ediyoruz.  Nusaybin gençliğimiz için manevi, kültürel ve sportif etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecektir. Programımıza katılımlarından dolayı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ümit Çetin ve katılım sağlayan bütün öğrenci velilerine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.  Cami çıkışında öğrencilere Aydınlar Tesisleri'nde kahvaltı ikram edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler