ÖĞ-DER Denizli Şube Başkanı Geniş: “Amaç camileri dolduracak nesiller yetiştirmek”

ÖĞ-DER Denizli Şube Başkanı Geniş: “Amaç camileri dolduracak nesiller yetiştirmek”

Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin geleneksel hale getirmiş olduğu sabah namazı buluşmaları devam ediyor.

AGD VE ÖĞ-DER üyeleri 3 ayı aşkın bir zamandan beri ayrı kalınan mescitlere olan hasretini çarşamba sabahı camilerin ibadete açılmasıyla birlikte ilk sabah namazı buluşmasını Delikliçınar Yeni Camiinde gerçekleştirdi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, sabah namazı buluşmaları ve camilerin asıl fonksiyonu hakkında açıklamalarda bulunarak, “Coronavirus salgını sürecindeki yeni normal döneminde maskemizle, mesafemizle, seccademizle mescitlerimize kavuşup namaz kılabilmenin büyük mutluluğunu ve sevincini yaşıyor ve Rabbimize hamd ediyoruz. Peygamber Efendimiz Medine'ye hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da mescit inşa etmiştir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak diyoruz ki; camilerin imarındaki asıl amaç, bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir.” dedi.

Camilerin manevi imarına da önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Geniş, "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de Tevbe Suresi'nin 18’inci ayetinde 'Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namaz kılan ve zekât verenler imar eder' buyurarak inananları mescit ve mabetlerin imarına teşvik etmektedir. Günümüzde camilerin maddi imarına önem verildiği kadar manevi imarına da önem verilmelidir. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmek olmalıdır. Nitekim Ahlaki ve manevi kalkınmayı esas almayan anlayışlar bunu gerçekleştiremezler.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.