ÖĞ-DER’de pandemi sürecinde eğitim konuşuldu

ÖĞ-DER’de pandemi sürecinde eğitim konuşuldu

​Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi tarafından organize edilen haftalık sohbetler devam ediyor. Bu hafta, "Pandemi Sürecinde Eğitim" konusu konuşuldu.

Programda bu haftanın konuğu Rehberlik öğretmeni ve Psikolojik Danışman Hüseyin Altuntaş oldu. Altuntaş, bu haftanın konusu olan 'Pandemi Sürecinde Eğitim' konusunu katılımcılara anlattı.   

Altuntaş, "Ülkemizde mart ayında görülen ilk vaka ile birlikte MEB tarafından okullara hemen ara verildi. Eğitim alanında fiziksel olarak bir arada bulunduğumuz öğrencilerle uzaktan iletişim, öğretim yapmaya başladık.

200 yıldan beri devam eden Prusya eğitim modelinde değişimler yaşandı. 2030-2050’lere doğru teknolojinin hızlı gelişmesiyle geçilmeye başlanılması düşünülen uzaktan eğitime bir anda geçmiş olduk.

Uyum sağlamaya çalışıyoruz. EBA’ya yapılan yatırımla da MEB tarafından sürece uyum ve değişimde avantaj sağladı. Velinin bu süreçte çocuğunu daha çok tanıma şansı bulması öğrenme ve öğretme süreçlerinde daha aktif rol alma durumunu da görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarınızı yaşayacakları zamana göre yetiştirin!"

"Ekran bağımlılığı ve obezitenin de arttığı bu dönemde çocuklarımızla öğrenme heyecanını bizimde yaşayarak geçireceğimiz zamanların pandemiyle ne kadar önemli olduğunun farkına varmış olduk." diyen Altuntaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hazreti Ali (radiyallahu anh) efendimiz, ebeveynlere şunu tavsiye ediyor: 'Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin.'

Evet, bizim de meseleye aynen bu şekilde yaklaşmamız lazım. Onların ruh dünyasına giremezsek onlara ulaşamayız. Evlatlarımızla empati kuramazsak onlarla ortak bir dil geliştiremezsek sorunlarının çözümü için doğru yöntemler de bulamayız. Bunun için çocuklarımıza teknolojiyi bilinçli kullanmanın yollarını göstermeli, onun eğitimini vermeliyiz." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.