Oğlum da diğer hasta mahkûmlar gibi ölüme terk edildi

Oğlum da diğer hasta mahkûmlar gibi ölüme terk edildi

İslami kimliğinden dolayı 17 yıldır tutuklu bulunan ve cezaevinde bu süre zarfında kalp hastası olarak şu ana kadar 4 defa ameliyat olan Nuri Arslan'ın yaşlı anne-babası, oğullarının cezaevinde ölmesini istemediklerini söylediler.

FETÖ'nün kumpasları sonucu 2000 yılında gözaltında alınıp aylarca işkence gören Nuri Arslan'ın yaşlı anne-babası, yetkililere seslenerek, oğullarının çeşitli dönemlerde cezaevinde yakalandıkları hastalık sebebi ile hayatını kaybeden diğer hasta mahkûmlar gibi ölmesini istemediklerini, bu nedenle tahliye edilmesini istediler.

Gaziantep'te yaklaşık 17 yıl önce gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Kocaeli Kandıra F tipi Kapalı cezaevine konulan Nuri Arslan, yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle şu ana kadar 4 defa ameliyat oldu. Ailesi ise oğullarının sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmayacağını, bir an önce salıverilmesi gerektiğini söylediler.

FETÖ başta olmak üzere devlet içerisindeki "paralel yapılanmalar" tarafından 2000'li yıllarda İslami kimlikli kişi ve kurumlara yönelik başlatılan sürek avının kurbanlarından biri olan Nuri Arslan'ın yaşlı anne-babası yaşadıkları mağduriyeti İLKHA'ya anlattı.

Oğlunun İslami kimliğinden dolayı 17 yıl önce yakalanarak cezaevine konulduğunu belirten yaşlı baba Murat Arslan, şimdiye kadar 4 defa kalbinden ameliyat olduğunu, ancak buna rağmen oğlunun diğer hasta mahkûmlar gibi ölüme terk edildiğini belirtti.

Oğlunun cezaevi şartlarında yeteri düzeyde tedavi imkânı bulamadığını ve her geçen gün durumunun kötüleştiğini belirten baba Arslan, "Benim oğlum 17 seneden beri tutuklu bulunuyor. FETÖ'nün hâkim ve savcıları benim oğlumu 17 yıldır cezaevine mahkûm etmişler. Benim oğlum şu ana kadar tam 4 defa kalp ameliyatı oldu. 2-3 defa anjiyo oldu. Buna rağmen halen oğlum cezaevindedir." dedi.

"Oğlum bir suçu olmadığı halde cezaevinde ölüp gidecek." diyerek yetkililere seslenen baba Arslan, "Ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Oğlum zaten cezaevinde çürümüş. Benim oğlumun suçu nedir ki bırakmıyorlar? Oğlum cezaevinde hastadır. Bir suçu olmadığı halde oğlum orada ölüp gidecek. Biz artık bu zulme bir çare bulunmasını istiyoruz. Artık oğlumun bırakılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

70 yaşındaki baba Murat Arslan, yaşlandığı için 17 yıldır çektiği bu acıyı kaldıramadığını belirtirken, anne Hatun Arslan ise oğlunun ve diğer hasta mahkûmların cezaevinde adeta ölüme terk edildiğini dile getirdi.

Oğlu defalarca kalbinden ameliyat olduğunu, halen kalp rahatsızlığının devam ettiğini ve buna rağmen oğlunun diğer hasta mahkûmlar gibi cezaevinde tutulduğunu belirten anne Arslan, "Benim oğlumu artık bırakın! Yüreğim yanıyor. 17 yıldır aklım oğlumda. Benim oğlum suçsuzdur. Yıllardır oğlumuzdan ayrıyız. 17 yıldır bu neyin zulüm?" diye sordu.

Oğlu ameliyat olduğunda kaldığı Kocaeli Kandıra Cezaevinin çok uzak olduğu ve ihtiyar oldukları için gidip gelemediklerini belirten Arslan, "Her gece gözyaşları döküyoruz. Artık benim oğlumun ailesine ve çocuklarına kavuşmasını istiyoruz. Biz onun annesi, babası ve ailesiyiz. Bayramlarımız bile yıllardır onsuz geçiyor. Biz tam 17 yıldır hiçbir bayram oğlumuzu yanımızda görmedik. Biz de isteriz ki oğlumuz bayramlarda yanımızda olsun. Onu görelim. Benim oğlum defalarca kalbinden ameliyat oldu. Biz artık ihtiyarız, gidip gelemiyoruz. Kaldığı cezaevi uzak. Artık cezaevi yollarından gidip gelmekten yorulduk. Artık elimiz ayağımız tutmuyor. FETÖ başımıza getirdiği bu zulmü kâfirlerin başına getirmedi." diye konuştu.

Nuri Arslan'ın kardeşi Mehmet Şakir Arslan da "17 sene boyunca ağabeyim 4 defa kalp ameliyatı geçirdi. Bu hastalıklarına rağmen yıllardır sebepsiz yere cezaevindedir. Benim ağabeyim bugün bırakılmayacaksa ne zaman bırakılacak. Ağabeyim FETÖ mağdurudur ama buna rağmen halen cezaevinde tutuluyor." diyerek yetkililere seslendi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.