Öğrenci velileri yüz yüze eğitim günlerinin arttırılmasını istiyor

Öğrenci velileri yüz yüze eğitim günlerinin arttırılmasını istiyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul birinci sınıflarda dün itibariyle başladı.

Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul birinci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde yapılacak.

Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmazken, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın da kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.


Coronavirus (Covid-19) nedeniyle mart ayından itibaren kapalı olan ve uzaktan eğitimle devam eden eğitim-öğretim, dün kademeli olarak yüz yüze eğitime kısmi olarak yeniden başladı.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı okul öncesi ve birinci sınıf öğrenciler için çalınan ders ziliyle başlarken, eğitimin ikinci gününde aileleriyle birlikte okula gelen öğrenciler, kontrollü bir şekilde sınıflarına alındı.

Gaziantep’te de anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, uyum haftası kapsamında Coronavirus tedbirleri alınarak ders başı yaptı. Çocuklarını okula getiren veliler, okulların temiz olduğu müddetçe pandemi sürecinde sıkıntılar yaşanmayacağına dikkat çekerek yüz yüze eğitimin 5 güne çıkmasını istedi.

Şahinbey ilçesindeki Asiye Ziylan İlkokulu'na Coronavirus salgını nedeniyle öğrenciler maskeleri ile gelirken, veliler içeri alınmadı. Veliler kapı arkasından çocuklarına maske ve mesafe uyarıları yaptı.

Öğrenciler, okul yönetimi ve öğretmenler tarafından kapıda karşılanırken, saat 09.00'da çalan ders zili ile sınıflara alındı.

Çocuklarını okula getiren veliler, uzun bir aradan sonra okulların kısmen de olsa açılmasını çok olumlu bulduklarını belirterek uzaktan eğitim yerine yüz yüze eğitimin uygulanmasını istediklerini söylediler.

Coronavirus nedeniyle çocukları için tedirgin olduklarını belirten veliler, uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıklar ve alt yapının yetersiz olmasından dolayı çocuklarının sağlıklı bir eğitim alamadıklarına dikkat çektiler.

Çocukların yüz yüze eğitimle daha faydalı bilgiler edineceğini belirten veliler, Coronavirus tedbirlerine uyulduğu sürece yüz yüze eğitimde sorun yaşanmayacağını ifade ederek, uzaktan eğitimin hem veliler hem de öğrenciler için çok zor bir süreç olduğunu belirttiler.

Tüm öğrenciler için okulların ne zaman açılacağını büyük bir merakla beklediklerini ifade eden veliler, salgının en kısa sürede bitmesini ve çocuklarının güven ortamında huzurlu bir şekilde eğitimlerini almasını istediklerini dile getirdiler.

“Okulların açılmasını dört gözle bekliyorduk”

Okula yeni başlayan çocuğunu okula getiren veli Mustafa Bozkurt, “Tüm dünyada olduğu gibi zor bir süreçten geçiyoruz. Okulların açılmasını dört gözle bekliyorduk. Okulların açılması bizim açımızdan da çocuklarımız açısından da çok güzel oldu. Şimdilik öğrenciler okula gruplar halinde alınıyor. Bu çok güzel ve iyi bir başlangıç oldu. Bizim çocuğumuz birinci sınıfa başlayacak. Pandemi sürecinin bir an önce bitmesiyle inşallah güzel bir eğitim öğretim yılı olur. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

“Çocuğun okula gitmesi, okul deneyimini yaşaması gerekiyor”

Uzaktan eğitim yerine yüz yüze eğitimi tercih ettiklerini belirten Sinan Ayaz, “Birinci sınıf öğrenciler için okulların açılması bizim için önemli. Çocuğun okula gitmesi, okul deneyimini yaşaması gerekiyor. Tabi ebeveynler olarak tereddütlerimiz var. Çünkü riskli bir dönemdeyiz. Ama kaçınılmaz bir durum içindeyiz. En azından haftada bir gün olmak üzere çocuklarımızı okula gönderme kararı aldık.” diye konuştu.

“Okulların açılmasını çok güzel buluyoruz”

Yüz yüze eğitime devam edilmesi gerektiğini söyleyen velilerden Tacettin Uçkan da, şunları söyledi:

“Okulların açılmasını çok güzel buluyoruz, çok mutluyuz. Ama virüsten dolayı halen tereddüt yaşıyoruz. Okula çocuklarımızla birlikte geliyoruz. Halen korkularımız var. İnşallah hep birlikte virüsü atlatacağız. İnşallah birlikte bir güç olacağız. Eğitim-öğretim yılının iyi geçmesini temenni ediyoruz. İnşallah daha güzel olacak. Sosyal mesafeyi koruduğumuz müddetçe pandemi sürecini inşallah atlatacağız.”

“Uzaktan eğitim hem veliler hem de öğrenciler için çok zor bir süreç”

Okula yeni başlayacak çocuklar için uzaktan eğitimin zor olacağını belirten Jale Bozkurt ise, “Açıkçası okulların açılması çok güzel oldu. Benim çocuğum birinci sınıfa başlayacak, evde uzaktan eğitimle çok zor olurdu. Bu yüzden çok sevinçliyiz. İyi ki okullar açıldı. Milli Eğitim Bakanımıza ve öğretmenlerimize bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah çocuklarımız çok hayırlı bir eğitim-öğretim yılı geçirir, diğer öğrenciler de eğitimlerine okulda devam ederler. Çünkü gerçekten uzaktan eğitim hem veliler için hem de öğrenciler için çok zor bir süreçtir. İnşallah bu pandemi sürecini bir an önce atlatır, bu yılı sağlıklı bir şekilde bitiririz.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler