Öğrenciler, 4 yanlışın bir doğruyu götürme uygulamasından yakındı

Öğrenciler, 4 yanlışın bir doğruyu götürme uygulamasından yakındı

​AÖF sınavına katılan öğrenciler, 4 yanlışın bir doğruyu götürme uygulamasından yakınarak, bu durumun öğrencileri mağdur ettiğini savundular.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi, bahar dönemi vize sınavlarının birinci ve ikinci oturumu 13 Nisan Cumartesi günü (dün) yapıldı. Bugün üçüncü ve dördüncü oturumu yapılan sınav saat 16.00'a kadar son bulacak.

Dicle Üniversitesinde sınavın üçüncü oturumuna katılan öğrenciler, İLKHA'ya yaptıkları açıklamada, 4 yanlışın bir doğruyu götürme uygulamasının öğrencileri olumsuz etkilediği, uygulamanın kaldırılması gerektiğini söylediler.

Açık öğretimde okumanın iyi bir fırsat olduğunu belirten Abdulselam Kaya, 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi yerine, doğruların yanlışları götürmesi gerektiğin savundu.

Kaya, "Açık öğretim sistemi çok güzel bir sistem. Üniversiteye gitmeye imkânı olmayanlar bunu güzel bir fırsat olarak kullanıyorlar. Ben az önce sınavdan çıktım. İnsan soru çözmekten sıkılıyor. 4 yanlışın bir doğruyu götürme sistemi olmaması gereken bir durumdur. Hatta doğruların yanlışları götürmesi gerekiyor, çünkü olması gereken budur. İnsan doğruları yaptıkça gelişir. 4 yanlışın bir doğruyu götürme sistemini gerçekten yanlış buluyoruz, çünkü bu sistem öğrencilerin ve üniversitenin zararınadır." ifadelerini kullandı

İlyas Kılıçdoğan, "Bugün hadis usulü sınavına girdim çok heyecanlıyım. Sınav soruları da iyiydi ne çok zor ne çok kolay, normaldi. 4 yanlış bir doğruyu götürme sistemi kalksa, 4 doğru bir yanlışı götürse bizim için çok iyi olur." dedi.

Açıköğretim sınavlarına pek çalışılmadığını dile getiren Mehmet Selim Açan, söz konusu uygulama ile öğrencilerin mağdur olduğunu savundu.

Açan, "Elhamdülillah sınav soruları çok zor değildi, normaldı. 4 doğru bir yanlışı götürmese daha iyi olur. Birde Açık öğretim sınavlarında çalışmaya fazla zaman olmuyor. O yüzden bu mağduriyet giderilse daha iyi olur. Bu sistem öğrencileri fazlasıyla yoruyor. Bu sistem geldiği dönemden beri öğrenciler daha fazla çalışmak zorunda kalıyor." diye konuştu.

Ayrıca sınav sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren 15 gün sonra açıklanacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler