Öğrenciler Bilim Fuarı’nda projelerini tanıttı

Öğrenciler Bilim Fuarı’nda projelerini tanıttı

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde ortaokul öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrenciler, projelerini tanıttı.

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde ortaokul öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrenciler, projelerini tanıttı.

Bağlar Mahallesi Sultan Abdulhamit Han Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’na İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Belediye Başkan Vekili Mahmut Akşahin, Jandarma Komutanı İsmail Tanrısever, Emniyet Müdürü Salih Köse, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda, proje yürütücüsü öğretmen Burcu Ceylan Kuru tarafından açılış konuşması yapılıp, projeler hakkında bilgiler verildi.

Kuru, “Bilim fuarları; öğrencilerin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmaktadır. Bu amaç doğrultusunda açılışını yapacağımız fuarımız da fen alanında 7, teknoloji ve tasarım alanında 2, dil ve edebiyat alanında 2, matematik alanında 1 ve müzik alanında bir proje olmak üzere toplamda 13 proje yer almaktadır. Bu proje sayısı ile ilçemiz de genel bilim fuarları içerisinde en fazla projeye sahip okul olarak öğrencilerimizle gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu kapsamda proje için bize destek veren İlçe Kaymakamı'na, Belediye Başkanı'na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu

Yapılan konuşmanın ardından ilçe protokolü tarafından, öğrencilerin hazırlamış olduğu projeler incelenip bilgiler alındı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.