Öğrenciler cami klimalarını temizlediler

Öğrenciler cami klimalarını temizlediler

Adıyaman'da lise öğrencileri, farkındalık oluşturmak amacıyla camilerde klima temizlediler.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde METEM Lisesi öğrencileri, her Ramazan ayında okullarına komşu olan Muhammediye, Fatih ve İhlas camilerinin klima ve elektrikli aletlerinin bakım ve temizliğini yaparak, farkındalık oluşturuyorlar.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretmeni Ayhan Aktan, camilerde farkındalık oluşturmak amacıyla klimaları temizleme uygulaması başlattıklarını söyledi.

Bu uygulamayla öğrenci ve cami bağını güçlendirip, kamu malı bilincini oluşturmayı hedeflediklerini belirten Aktan, "Kamu malı koruma-kollama bilincimiz maalesef eksik. Bu eksikliği bu tür küçük etkinliklerle kapatacağımızı düşünüyorum." dedi.

Elektrik ve Elektronik Bölümü öğrencisi İnsan İnsan ise "Havalar ısındığı için camilerde klimalar sürekli açılıyor. Belli bir süreden sonra klimaların iç ve dış ünite filtreleri toz kaplıyor. Bizler de Kahta METEM Elektrik-Elektronik Bölümü Ev Aletleri Teknik Servisliği Dalı öğrencileri olarak bu mübarek Ramazan ayında hem hayır kazanmak hem de okulda öğrendiklerimizi uygulamalı olarak pekiştirmek amacıyla okula komşu olan camilerimizin klima ve diğer malzemelerinin bakım ve temizliğini ücretsiz olarak yapıyor ve bu işten de keyif alıyoruz. Cami hocalarının ve görevlilerinin o güzel dualarını da alınca değmeyin keyfimize." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin bu uygulamasını takdirle karşılayan cami cemaati ise kendilerine teşekkür etti. (Aydın Evren, Mehmet Eren - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.