Öğrenciler çöp topladı

Öğrenciler çöp topladı

Mardin’in Derik ilçesinde, yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla çöp toplama etkili düzenlendi.

Mardin’in Derik ilçesinde “Dünya Temizlik Günü” dolayısıyla çöp toplama etkinliği düzenlendi. Derik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’nın yanı sıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Öğrenciler, “Doğanın pili bitmesin”, “Çevreni temiz tut”, “Nasıl görmek istiyorsan öyle bırak”, “Temiz tut çevreni, mutlu et evreni” ve “Torunlarına yaşlı ve hasta bir dünya mı bırakmak istiyorsun?” şeklinde pankart ile afişler açtı.  

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Derik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman da eşlik ettiği etkinlikte yaklaşık 300 poşet çöp toplandı.

Etkinlik hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Sarı, farkındalık oluşturmanın önemine değinerek, “Önce insanlarımızın bireysel olarak bu konuyu önemsemesi lazım; ancak bu şekilde topluma yayılan bir bilinçlenme sürecine girebiliriz. Farkındalık adına etkinliğine katıldım. Etkinlikte emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Şerif Malgir ise öğrencilerle birlikte farkındalık oluşturmak adına böylesi bir etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, “Doğaya karşı saygılı olmamız gerekir. Bu bakış açısıyla tüm öğrencilerimizle beraber daha temiz bir Derik için çöp toplama etkinliğini yaptık.” dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler