Öğrenciler heyecanlı veliler endişeli

Öğrenciler heyecanlı veliler endişeli

Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında başlayan yüz yüze eğitim için ilk ders zili, öğrencilerde heyecan velilerde endişe uyandırdı.

Coronavirus (Covid-19) nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinden itibaren ara verilen yüz yüze eğitim bugün itibariyle anasınıfı ve birinci sınıflar için yeniden başladı.

Çocuklarının ellerinden tutarak okulun ilk günü onların yanında olmak isteyen anne ve babalar da en az çocukları kadar heyecanlı bir o kadar da endişeliydiler.

Çocuğunun ilk gününde yanında olmak için beraber okula gelen Esra Kaya, "Çocuklar eğitimden bir süre uzak kaldıkları için onlar da okulu çok özlediler. Pandemi döneminde elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışacağız maske, hijyen ve fiziksel mesafenin korunması için. Gerekli tedbirleri aldıktan sonra çocuklarımızın eğitine devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Pandemi nedeniyle çocukları hakkında endişe duyduklarını belirten Mukaddes Güler, "Heyecanımız pandemiden dolayıdır. Çocuklar acaba kendilerine dikkat eder mi, etmez mi? Okul temizliği konusunda gerekli önlemler alınmış mı? Bunu çok merak ediyoruz. Pandemi sürecinde biz evde olduğumuz için elimizden geleni yaptık. Temizlik ve çocukların dışarı çıkması noktasında dikkatli davrandık ama şu anda biraz endişeliyiz, acaba okulda ne olur ne olmaz diye." ifadelerini kullandı.

Çocuğun eğitimden geri kalmaması için okula getirdiğini belirten Murat Tekindağ, "Kararsız kaldık ama çocuğun eğitimden geri kalmaması ve diğer çocuklarla kaynaşmasının daha iyi olacağını düşündüğümüzden okula getirdik." şeklinde konuştu.

Okulun ilk gününde çok heyecanlı olduklarını belirten minik öğrencilerse okullu olmanın sevincini yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler