Öğrenciler TÜBİTAK Bilim Fuarında projelerini sergiledi

Öğrenciler TÜBİTAK Bilim Fuarında projelerini sergiledi

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Yol-İş Sendikası Ortaokulunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrenciler birbirinden güzel projelerini sergiledi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Yol-İş Sendikası Ortaokulu bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrencilerin hazırladığı 20 projenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Akdağ ile Abdülkadir Gümüş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, velileri ve davetliler katıldı.

Okulun bahçesinde yapılan törende Bilim Fuarının proje yürütücüsü Teknoloji ve tasarım Öğretmeni Evre Başak Taşçı, öğrencilerin yaptıkları 20 proje ile ilgili davetlileri bilgilendirdikten sonra Okul Müdürü Mehmet Öncü açılış konuşması yaptı:

Bilim Fuarının üçüncüsünü tertiplediklerini belirten Öncü, öğrencilerin çok güzel çalışmalar sergilediklerini ifade etti.

Öğrencilerin bu tür çalışmalarının anlam ve önem kazandığını belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkadir Gümüş ise "Okul iki başlı bir eğitimdir. Hem eğitim hem öğretim şeklindedir. Şu anda biz birinci ayağını TEOG sınavıyla sonuçlandırıp taçlandırdık. Özellikle TEOG’da öğrencilerimizin göstermiş oldukları başarı bizim için son derece anlamlı ve önemlidir. İlçemiz çok güzel bir başarı yakaladı. Son dönemde okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilerimizin bir yıl boyunca okullarımızda yapmış oldukları çalışmaları böyle küçük seriyeler şeklinde okulumuzun bahçesinde ya da uygun bir yerinde açıp idarecilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize anlatmak daha bir anlam ve önem kazanıyor. Şu anda çocuklarımızın kendi küçük dünyalarında yaptıkları küçük çalışmalar inşallah ileri ki zamanlarda bunların daha büyük projelerle taçlandıracaklarına olan güvenimiz sonsuzdur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Protokol üyeleri ve davetliler Okul bahçesinde kurulan stantlarda sergilenen projeleri gezerek çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar.

Anız yakma projesi hazırlayan öğrencilerden Nisanur Salman ise Bölgede yaygın olan anız yakmanın toprak verimliliği ve canlı yaşamın üzerindeki etkisine dikkat çekmek için bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Program proje hazırlayan öğrenci velilerinin davetlilere yaptıkları ikramların ardından sona erdi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)






























 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.