Öğrencilere doğru konuşmanın önemi anlatıldı

Öğrencilere doğru konuşmanın önemi anlatıldı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi tarafından doğru konuşmanın önemine dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Solhan'da, öğrencilerin günlük iletişim süreçlerinde küfür ve argonun kullanımında artış göstermesi üzerine Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi tarafından doğru konuşmanın önemine dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi ve Değerler Eğitimi Komisyonu öncülüğünde öğretmenler ve onur kurulu üyeleri öğrenci temsilcileri ile toplantı yapılarak, çalışmanın amacı ve içeriği anlatıldı.

İlk olarak okul genelinde, argo ve küfrü önleme temalı slogan yarışması başlatıldı ve öğrenci temsilcileri ve sınıf öğretmenleriyle beraber okuldaki tüm öğrencilere bu yarışma duyuruldu. Yarışmada birinci olan slogan (Argo ve Kötü Söz Söyleme, İnsanlığını Kirletme) çalışmanın sloganı haline getirilerek ve okulda öğrencilerin görebilecekleri alanda sergilendi.

Bununla birlikte yarışmaya katılan tüm sloganlar renkli kâğıtlara yazılarak okulun koridorlarında sergilendi. Din kültürü derslerinde küfür etmenin sakıncaları, güzel konuşmanın önemi hadislerle örneklendirilerek öğrencilere anlatıldı.

Ayrıca Solhan Müftülüğünden gelen vaizler tarafından okulun konferans salonunda ayrı ayrı önce erkek öğrencilere daha sonra kız öğrencilere doğru konuşmanı öneminin İslam'daki yeri anlatıldı.

Daha sonra tüm sınıflara öfke kontrolü ve güzel konuşmanın önemi hakkında seminerler yapıldı.

Yapılan çalışmaların amacını temel neden öğrencilerin argo ve küfür içeren cümle kullanmalarını önlemek ve var olan mevcut durumu azaltmak olduğunu belirten okul yetkilileri, Öğrencilerin bu tarz kelimeleri çok rahat bir şekilde kullandıklarının gözlenmesi, özellikle sosyal medya aracılığı ile bu kelimelerin popüler hale gelerek öğrencilerin dilinde pelesenk haline gelmeleri bu çalışmanın ortaya çıkmasındaki temel nedenlerden biridir. Tabiî ki de yalnızca tek bir kurumda küfür ve argoyu önleme çalışmaları toplumun tamamına ulaşma imkânı sağlamadığı için bu çalışmanın geliştirilerek tüm okullarda uygulanması çalışmanın amacına ulaşması için hayati önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki okulların en önemli işlevlerinden biri erdemli insanlar yetiştirmektir." ifadelerini kullandılar. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.