Öğrencilere psikolojik destek sunacağız

Öğrencilere psikolojik destek sunacağız

Ceylanpınar Mili Eğitim Şube Müdürü Mustafa Turan, sınır bölgelerinde telafi eğitim programının bugün başladığını belirterek, öğrencilere rehber öğretmen eşliğinde psikolojik destek sunulacağını ifade etti.

"Barış Pınarı Harekâtı"ndan dolayı eğitime 12 iş günü ara verilen sınır ilçelerindeki telafi eğitim programı bugün başladı.

Ceylanpınar Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Turan, telafi eğitim programlarında öğrencilere rehber öğretmen eşliğinde psikolojik destek sunulacağını ifade etti.

Türkiye tarafından Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan "Barış Pınarı Harekâtı" ile birlikte PKK-YPG'liler tarafından, Suriye sınırında bulunan Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçesi kırsalına çok sayıda mühimmat atılmıştı.

Suriye tarafından atılan mühimmatlar sonucu;  başta çocuklar olmak üzere çok sayıda sivil vatandaş hayatını kaybetmişti. Akçakale ilçesinde; Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlığı ve Jandarma Komutanlığı'nda maddi hasar oluşmuştu.

Şanlıurfa Valiliği, öğrencilerin can güvenliğini sağlamak amacıyla Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerinde eğitime 12 iş günü ara vermişti.

Şanlıurfa Valiliği tarafından eğitime ara verilen Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerinde telafi eğitim programı bugün başladı.

Konu ile ilgili İLKHA'ya bilgi veren Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Turan, telafi eğitimlerinin 28 Aralık tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Turan, "Malumunuz Barış Pınarı Harekâtı" ile Suriye tarafından atılan mühimmatlardan dolayı Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerinde eğitime 12 iş günü ara verilmişti. Bugün başlatılan telafi eğitim programı 28 Aralık tarihine kadar Cumartesi günleri devam edecek. 7 Aralık Cumartesi günü açık öğretim sınavı olduğu için telafi eğitimi olmayacak. Ayrıca 18-22 Kasım tarihlerinde de ara tatil uygulanmayacak, normal telafi eğitimi olacak. Öğrencilerin geri kaldığı derslerde telafi eğitimi uygulanacak. Öğrencilerimize rehber öğretmenlerimiz eşliğinde psikolojik destek vereceğiz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.