​Öğrencilere sevgi ve saygıyı aşılamış kişiler örnek olarak gösterilmeli

​Öğrencilere sevgi ve saygıyı aşılamış kişiler örnek olarak gösterilmeli

Öğrencisinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Necmeddin Kuyucu’nun anma etkinliğinde konuşan Erkan Demir, televizyon programlarına dikkat çekerek, öğrencilere sevgi ve saygıyı aşılamış kişiler örnek olarak gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Halide Kutlualp Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kocaeli Gebze Atatürk Anadolu Lisesi'nde bir öğrencisinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu için anma töreni düzenledi.

Anma etkinliğinde konuşan Halide Kutlualp Ortaokulu Müdürü Erkan Demir, televizyonlarda yayınlanan çizgi filim ve dizilerdeki şiddet içerikli yayınlara dikkat çekerek, öğretmene saygının gün geçtikçe azaldığını belirtti. Demir, bu tür yayınların yerine sevgi ve saygıyı aşılamış İbrahim Hakkı Hazretleri gibi örnek şahsiyetlerin sunulması gerektiğini kaydetti.

"Öğretmene şiddete hayır, öğretmenime dokunma" gibi pankartlar hazırlayan öğrenciler öğretmen Kuyucu için yazdıkları şiirleri okudu ve hazırlanan pankartlar sergilendi.

Okul Müdürü Erkan Demir'in şehit öğretmen için yazdığı mektubu okuduğu sırada duygulu anlar yaşandı.

Öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Kuyucu'yu anmak için program düzenlediklerini belirten Demir, "Bu etkinlikte biz daha önce planlama yaparken öğretmenlerimiz siyahlar giyinerek bir anma töreni düzenlemek istediler. Ama sonradan düşündük ki bizim siyahlara bürünmememiz gerekiyor. Biz bütün renklerimizle eğitime, öğrencilerimizle bu etkinliği yapmalıyız dedik. Biz eğitimci olarak yasımızı içimizde yaşıyoruz. Eğitim ışık saçma olayıdır. Bu tür etkinliklerle güzel bir farkındalık oluşturmuş oluyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin değerinin farkında. Kendi emekleriyle pankartlar hazırladılar. Biz bu pankartları okulumuzda sergileyecek ve birkaç gün daha tutacağız. Farkındalığı bu şekilde öğrencilerimize vermiş olacağız." dedi.

"Dizi ve çizgi filmlerimiz de sürekli şiddet içerikli görüntüler var"

Televizyon programlarına dikkat çeken Demir, öğretmenlere olan saygıyı artırmak için kültürümüze uygun dizilerin çekilmesi gerektiğini söyleyerek, Bugün bildiğiniz gibi bizim dizilerimiz ve çizgi filmlerimiz de sürekli şiddet içerikli görüntüler var. Biz isteriz ki kültürümüze dair yaşantılar sunulsun. Bizim kültürümüzde hocalara sevgi ve saygıyı aşılamış kişiler sunulsun. Bizim bugün yanı başımız Tillo’da hocasına olan saygısını yansızmış bir İbrahim Hakkı Hazretleri var. Ve bizim bu gibi şahıslardan örnek almamız gerekiyor. Maalesef günümüzde hocaya, öğretmene saygı gün geçtikçe azalıyor. Bunun değişmesini istiyoruz. Bunu da yapacak yine biz eğitimci ve aileleriz. El ele vererek bunları çok rahat bir şekilde yapabiliriz. Yeter ki kültürümüze, özümüze dönelim." şeklinde konuştu.

"Suça meyilli öğrenciler için farkındalık oluşturmak istedik"

Bir hafta boyunca öğrencilerle beraber bu programı hazırladıklarını belirten Eda Atılgan, "Amacımız ülkemizdeki öğretmenlerin değerini ve önemini anlatmaya çalışmaktır. Asıl amacımız suça meyilli öğrenciler için bir farkındalık oluşturmaktır. Bu anlamda öğrencilerimiz anma etkinliğine katılmak istemeleri bizi çok mutlu etti. Buradan bütün öğretmenler ve öğrencilerim adına Necmettin hocamızın ailesine taziye dileklerinde bulunuyorum. Onları acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Dilerim ki hiçbir öğretmen şiddete uğramaz ve öldürülmez." diye konuştu.

Necmettin öğretmen olmak üzere bütün öğretmenlere karşı şiddete dur demek için etkinliğe katıldığını ve öğretmene şiddetin hiçbir zaman olmaması gerektiğini belirten 7’nci sınıf öğrencisi Nurullah Toprak, "Bazı öğrenciler 3 günlük disiplin için bir öğretmenin hayatını kararttı. Bu tür kötü olaylara son vermek için buradaki törende toplandık.” dedi.

Törene, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Butur, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.