Öğrencilerin ödüllendirildiği programda sosyal mesafe kuralı unutuldu

Öğrencilerin ödüllendirildiği programda sosyal mesafe kuralı unutuldu

​Coronavirus vaka sayılarının yükseldiği Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi tarafından LGS ve YKS’de başarılı olan öğrenciler için düzenlenen programın sonunda çekilen hatıra fotoğrafı esnasında sosyal mesafe kuralı uygulanmadı.

Lise Geçiş Sınavı’nda (LGS) ilk bine giren, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ise ilk 5 bine giren 211 öğrenciye ödül ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) tarafından verilecek olan bursların töreni düzenlendi.

Fıstık Park içindeki Kokteyl Alanı’nda düzenlenen törenin sonunda protokolün öğrencilerle toplu olarak çektiği hatıra fotoğrafında sosyal mesafe kuralının unutulması dikkat çekti.

Türkiye'nin en çok Coronavirus (Covid-19) vakalarının görüldüğü illerden biri olan ve her gün binlerce kişiye sosyal mesafe ile maske takma kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para cezasının verildiği Gaziantep’te kent protokolünün sosyal mesafe kuralının olmadığı bir fotoğraf kadrajında yer alması eleştirilere neden oldu.

Törene katılanların yan yana olması dikkat çekerken bu  durum vatandaşların ise tepkilerini çekti. Coronavirus salgınının yaşandığı şu süreçte tüm yetkililerin sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi gerektiğini belirttiklerini hatırlatan vatandaşlar, yetkililerin kurallar konusunda halka örnek olması gerektiğini söyledi.

Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Fikret Kileci, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Teymur ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.