Öğretmenler şiddetin mağduru haline geldi

Öğretmenler şiddetin mağduru haline geldi

​Öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen şiddeti kınayan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, şiddeti önleyecek önemli bir aktör olması gereken eğitimcilerin, maalesef şiddetin mağduru durumuna geldiklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, son zamanlarda öğretmenlere yönelik artan şiddete dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi. Sendikada düzenlenen basın açıklamasını okuyan Durak, eğitimciler olarak seslerinin duyulmasını, mesajlarının alınmasını, şiddete çözümün artık ertelenmemesi gerektiğini belirtti.

Toplumsal değerlerin erozyona uğradığını, insana saygının azaldığına dikkat çeken Durak, hürmetin yerini şiddete, geleceğimizin mimarı öğretmenlerin ince bir sanatı icra ederken, kaba bir muameleye maruz kaldıklarına dikkat çekti.

Durak, “Eğitimcinin itibarını daha da artıracak, konumunu güçlendirecek, onu tehlikelere karşı koruyacak tedbirleri artık almak zorundayız. İşte tam da burada meslek kanununa ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu açığa çıkmaktadır. Eğitimci, şiddete karşı yasal güvenceyle korunan, kendisi bizzat şiddeti önleyen; eğitim ise şiddeti ortadan kaldıran bir enstrüman olmalıdır. Bunun için, yetkili kişi ve kurumlardan sivil toplum örgütlerine kadar toplumun tüm katmanlarına sorumluluk düşmektedir. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün eğitim camiası, siyasiler, mülki idareler, aydınlar, gazeteciler, aileler bu konuda büyük bir aile olduğumuz şuuru ve duyarlılığı ile sorumlu davranmalıdır. Herkesi ilgilendiren, herkesin ilgili olduğu bir meselede, toplumsal duyarlılık bilinci ve farkındalık oluşturmak için herkesin yapacağı bir şey mutlaka vardır, olmalıdır.” dedi.

Yapılan çalışmalara da dikkat çeken Durak, mevcut yasaların caydırıcı olmadığının altını çizerek, şunları söyledi:

“Mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığı, bilakis şiddeti beslediği artık görülmelidir. Sorun üreten bir sistem çare olamaz. Yapılması gereken, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim programına geçmektir. Şu da bilinmelidir ki bir tek sebebi ve kaynağı olmayan şiddet, ancak topyekûn bir duyarlılık ve bilinçle önlenebilir. Varlık ve medeniyet iddiamızı sürdürmek istiyorsak, bu seferberliği başlatmaya ve başarmaya mecburuz, yoksa pırıl pırıl olması gereken kalplerine attığımız karanlık kördüğümlerle hem çocuklarımıza şiddet uygulamış hem de onları şiddete yönlendirmiş olacağız.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.