Öğretmenlerimize hak ettiği değeri vermeliyiz

Öğretmenlerimize hak ettiği değeri vermeliyiz

Öğretmen günü nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, eğitimin, hayatta başarılı olmanın; öğretmenin ise eğitimde başarıyı yakalamanın temel unsuru olduğunu vurguladı.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Öğretmenlerin layık olduğu itibarı görmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, "Bilginin sayısız çeşitlilikte arttığı, teknolojik gelişmelerin sosyolojik dönüşümlere yol açtığı bu çağda, iddiaları küresel, karakteri milli olması gereken eğitim sistemimizde öğretmenlerimizin hak ettiğini alması, layık olduğu itibarı görmesi, onlara bağlanan umutla doğru orantılı olmalıdır. Eğitim, hayatta başarılı olmanın; öğretmen ise eğitimde başarıyı yakalamanın temel unsurudur. Merkezinden öğretmeni çıkaran eğitim sistemleri ile başarılı olmanın imkânı yoktur. Çünkü her sistem ancak öğretmeni kadar başarılıdır. Bütün varlığı ilimle tanımlayan, bilenle bilmeyeni bir tutmayan,  okumayı, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi, nerede olursa olsun hikmeti aramayı, âlimlere hürmeti emreden bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize hak ettiği değeri vermeliyiz." denildi.

Yıllardır eğitimin birçok boyutunun ihmal edilmiş olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Öğretmenlik meslek kanunu, mesleği hak ettiği ölçüde yeniden kurgulamalıdır. 2023 eğitim vizyonu, ancak motivasyonu artırılmış, hakları genişletilmiş, niteliğine yatırım yapılmış bir mesleki algıyla mümkündür. 3 bin 600 ek göstergenin verilmesiyle başlayacak iyileştirmeler, ücretlere yansıyan teşvikler, yüksek lisans, yeni pedagojik formasyon eğitimi ve öğretmen saygınlığını artıracak diğer çözümler, bu kıymetli mesleği daha cazip ve verimli hâle getirecektir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.