Öğretmenlik peygamberlik mesleğidir

Öğretmenlik peygamberlik mesleğidir

Bitlis’te 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, öğretmenliğin peygamberlik mesleği olduğuna vurgu yaptı.

Bitlis’te 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Şehit Mahir Ayabak İlkokulu’nda düzenlenen program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, öğretmenliğin peygamberlik mesleği olduğuna dikkat çekerek, bu mesleği icra eden öğretmenlerin, öğretmen gününü tebrik etti.

Korkmaz, “Öğretmenlik; samimiyetin, özverinin, vefanın, çilenin, zora talip olmanın adıdır. Öğretmenlik, elleri üşüyen bir öğrencinin avuçlarına sıcak nefes olmaktır. Öğretmenlik, acıya çare olmaktır. Öğretmenlik, peygamberlik mesleğidir. Peygamber Efendimiz, ‘Ben ancak bir öğretmen olarak gönderildim.’ buyuruyor.” dedi.

“Nasıl bir öğretmen biliyor musunuz?” diye soran Korkmaz, şunları söyledi:

“Kız çocuğunu diri diri toprağa gömerken vicdanlarında zerre kadar ürperti olmayan Hatab’ın oğlundan adil bir Ömer yetiştiren öğretmen. ‘Bana bir har öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ diyen Hazreti Ali’den ilmin kapısını oluşturan bir öğretmen. Dünyanın en bedevi toplumunu, en medeni ümmetlere rehber eden bir öğretmen.  Akşemseddin gibi 21 yaşında çağ açıp, çağ kapatan bir Fatih’i tarihe armağan etmektir. Kemal Paşazade gibi Yavuz Sultan Selimi yetiştiren bir öğretmen. 46 yıl aralıksız padişahlık yapan Kanuni Sultan Süleyman’ı yetiştiren öğretmen olmaktır…”

Programda kısa bir konuşma yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise, şehit edilen öğretmenleri hatırlatarak rahmet diledi.

Çağatay, “Nice öğretmen arkadaşlarımızı şehit ettiler. Bu hain terör örgütü neden onları hedef aldı? Ne istedi öğretmenlerden? Çünkü öğretmen rehber ve ışık demektir. Çünkü o hep doğru yola götürür. İşte vatanın düşmanı olan hain, kalleş örgüt, bu çocuklar iyi ve doğru yöne gitmesinler diye, millet ve memleket sevdalısı olmasınlar diye o öğretmenlere kıydı. Elbet 3-5 çapulcu köpeğin yaptığı eylemle bu memleket son bulmayacaktır ki bulmadı da. Bu dünyaya nice Aybükeler, Ersinler, Ahmetler, Mehmetler geldi. Onların yerini doldurmaya çalıştı. Çünkü öğretmen rehberdir, ışıktır.” dedi.

Eşinin de bir öğretmen olduğunu hatırlatan Çağatay,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eşim bana derdi ki, ‘Ben saçımı hangi yöne tarıyorsam, bir sonraki gün sınıftaki bütün kızlar o yöne tarıyorlar.’ Saç tarayışı bile örnek alan bir nesil yetiştiriyorsunuz. Her hareketiniz örnek oluyor. Bitlis’te bir buçuk yıldan beridir görev yapıyorum. Zaman zaman helikopterle köylerimize giderek buradaki genç öğretmenlerimizi ziyaret ediyoruz. Hepsini alnından tek tek öpüyorum. Çocuğumun yaşında diyebileceğim genç arkadaşlarım var. Orada gözlerinden ışık ve nur fışkırarak görev yapıyorlar. Kolludere’de, Çeltikli’de, Narlıdere’de, Tanrıyar’da birçok yerde. Hepsine baktığımda bu ülkenin bana vermiş olduğu paye ile hepsini orada ziyaret etme imkânı buldum. Bundan dolayı çok mutluyum.”

Konuşmaların ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci, öğretmen ve velilere Vali Çağatay tarafından hediyeleri verilirken, program aday öğretmenlerin yemin etmeleri ve müzik etkinliğiyle son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.