Okul okumadı ama 8 kitap yazdı

Okul okumadı ama 8 kitap yazdı

Maddi imkânsızlıklardan dolayı okul okuyamayan 72 yaşındaki Mustafa Altınay, kendi çaba ve başarısıyla okuma yazmayı öğrenerek 8 kitap yazdı.

Sivas'ta yaşayan ve maddi imkânsızlıklardan dolayı okul okuyamayan 72 yaşındaki Mustafa Altınay, kendi çaba ve başarısıyla okuma-yazmayı öğrenerek, 50 yıllık yazarlık hayatında 8 kitap yazdı.

Çevresinde şair kişiliğiyle tanınan Altınay, bugüne kadar 6 bin şiir yazdı. 7 kitap çıkaran Altınay, 8'inci kitabını da bir süre önce piyasaya sundu.

9'uncu kitabının çalışmalarını tamamladığını belirten Altınay, "Geçimimi inşaatlarda çalışarak sağlamaya çalıştım. İlk şiirlerimi çimento torbalarına yazdım. 50 yılda 6 bine yakın şiir yazdım. Okuma yazmam iyi olmadığı için kızım Sümeyra'nın yardımıyla yazdığım şiirleri kâğıda döktüm. Çocuklara, gelecek nesillere bir şeyler bırakmak istedim. Birçok alanda şiirler yazdım. Her türlü şiirim var. Akrostiş, satranç türü, sicilleme, lebdeğmez ve sarma şiiri var. Bunları hiç bilmeyerek yazdım, kafiye nedir bilmiyordum. Kendim öğrendim, benim ustam yok." diye konuştu.

Sivas Valisi Salih Ayhan ziyaret eden Altınay, hazır hale getirdiği yeni şiir kitabını Ayhan'a takdim etti.

Yerel şairleri ve halk ozanlarını çok önemsediklerini ifade eden Vali Ayhan, "Sizlerin şiirlerini, yazılarını özellikle takip ederim. Sizler Anadolu irfanının sözlü kültürüsünüz. Bunları dizelere aktaran, bunların yükünü çeken sizlersiniz. Bu toprağın bereketini, güzelliğini en güzel şekilde haykıran insanlarsınız." ifadelerini kullandı.

Altınay'ın hazırladığı son şiir kitabını Valilik olarak bastıracaklarını dile getiren Ayhan, "Sizlerin hafızalarınızdaki bilgiler, dizeler gelecek için önemlidir. Sizin gibi ulu çınarlar toplumun değerlerini kuşaklar boyu tanıtmayı kalıcı kılan kişilersiniz. Bu şehre dair paylaşacağı yazısı, şiiri olan herkesin, bu şehre katkı sağlayan tüm kalemlerin başımızın üstünde yeri var." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler